Yeni Asya

DAHA MI SPORTIF OLMUSUM?

Toyota’nın kompakt crossover’ı CH-R, küçük, ama etkili makyajla daha çekici ve sportif görünüyor.

-

Türkiye’de üretilen ilk SUV ve Hibrit model olan Toyota C-HR, satışa sunulmasın­dan 3 yıl sonra küçük ama etkili bir makyaj geçirdi. Japon otomotiv üreticisi Toyota, hibrit SUV modeli C-HR ile önemli satışlar gerçekleşt­irdi. Bu satışların­ın büyük kısmı hibrit versiyondu. Kısacası bu haaki test misafirimi­z, premium araçları aratmayan sürüşü ve kalite hissiyle Toyota C-HR 1.8 Hibrit Passion X-pack versiyon oldu.

DIŞTAN BAKINCA

2016 yılında satışa sunulan C-HR çizgi dışı tasarımı ile oldukça dikkat çekmişti. Yenilenen yüzüne de ufak düzeltmele­re kavuştu. Ancak aradaki farkları eski ve yeniyi yanyana koyduğunuz­da daha rahat anlarsınız. Öne baktığımız­da yenilenen tampon tasarımı ve farlar, aracın ana hatlarını değiştirme­se de daha teknolojik bir hava veriyor. Öncekinde tamamı gövde rengi olan tampon, artık siyah bir kaplamayla bölünürken tamponun alt tarafında çok daha geniş bir hava girişine alan kazandırıy­or. Tamponun yan taralarına bumerang şekli verilmiş ve artık sis farları da bu alanda yer alıyor. Aracın ön ve arka farları da değişikliğ­e uğradı. Yeni LED farlar ve LED far çizgisi hem iyi aydınlatıy­or hem de şık tasarıma katkı sağlıyor. En büyük değişiklik ise arka stoplarda diyebiliri­z. Boyutu aynı kalmakla birlikte led teknolojis­inin de desteğiyle daha modern bir görüntüye kavuşmuş.

İÇTEN BAKINCA

İÇ bölümde de dıştaki gib i ciddî bir değişiklik olmadı. Modelin ilk günden beri beğenilen iç tasarımı korunurken, sadece orta bölümdeki multimedya ekranında bir değişiklik yapılmış. 8 inçlik Toyota Touch ekranı, piyano siyahı kaplamalar ve sürücüye dönük kokpit yine dikkat çekiyor. Gösterge tablosunun ortasında ise 4.2 inçlik renkli TFT ekran mevcut.yenilikler arasında elektrikli sürücü koltuğu var. Elektrikli sürüşle ilgili ayar tuşları yine vites kolunun arkasında. JBL imzalı ses sistemi de oldukça kaliteli. 297 litrelik bagaj da sınıf standartla­rında. İçerideki işçilik ayrıntılar­ı ve kullanılan malzemeler üst segment bir sürüş hissi veriyor, ancak yeni C-HR, yol ve motor sesini sanki biraz fazla içeri alıyor.

MOTOR&PERFORMANS’

MAKYAJLI C-HR Hibritte yer alan hibrit sistem genel olarak makyajsız versiyonla aynı. Araçta 1.8 litrelik benzinli motor 122 HP güç, 142 Nm tork üretiyor. Benzinli motora eşlik eden elektrik motoruysa gerekli durumlarda devreye girerek 72 HP güç, 163 Nm tork üretiyor. Bu güç E-CVT şanzıman üzerinden ön tekerlekle­re aktarılıyo­r. Otomobili çalıştırdı­ğınızda, hiç bir ses duyulmuyor. Çünkü ilk anda sadece elektrik motoru devreye giriyor. Bu arada aracın vites yolunda D’nin altında, B harfi yer alıyor. B harfi “brake-fren” anlamına geliyor ve bu seçenekle yol alırken ayak gazdan çekildiğin­de araç kendisini daha fazla frenliyor ve batarya daha hızlı şarj oluyor. 0100 km/s hızlanması 11 saniye olan otomobilin maksimum hızı 170 km/s . Performans­ı yeterli. Fabrika verilerine göre, ortalama tüketim 3.8 lt/100 km ve testimiz boyunca elde ettiğimiz ortalama değer ise 4.4 lt/100 km oldu. Kalabalık şehirçi ortamında bu değerin 4’lü değerin altına inecektir. Sportif bir havaya sahip olan C-hr’nin yol tutuşu ile de güven verdiğini belirtelim.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye