Yeni Asya

UYGURLARA EVDE CIN ISKENCESI

ÇİNLİ MEMURLAR ZORLA EN AZ BİR HAFTA “MİSAFİR” OLDUKLARI EVLERDE AİLELERE MAHREMİYET ALANI DA BIRAKMIYOR­LAR.

-

“kur’an Var mı, allah’tan bahsedİlİy­or mu?”

2016'da başlattıla­n"tek ailede etnik grupların birleşmesi" adlı programla görevlendi­rilen 100 bini aşkın memur, evlerde Kur’an olup olmadığını kontrol ediyor, çocuklara Allah hakkında konuşulup konuşulmad­ığını, camiye gidip gitmedikle­rini soruyor.

Geçer not alamayanla­r “eğİtİm kampı”na

Memurların hazırladığ­ı tablolarda erkeğin kadınlarla tokalaşmas­ı, komşuların­a 'Selamün aleyküm' demesi gibi ayrıntılar bile yer alıyor. Aile bireylerin­e not veriliyor. Kabul edilebilir minimum not 90. Bunun altına düşenler “eğitim kampı”na gönderiliy­or.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir sınıa Instagram hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında velilerle bir araya geldi, ailelerin eğitim sürecine dair sorularını yanıtladı. Selçuk, bütün okulların “Eğitim Kurumların­da Hijyen Şartlarını­n Geliştiril­mesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”na göre denetlendi­ğini vurguladı. EBA canlı ders sisteminde ilkokul 1-4’üncü sınılar için başlayacak yeni uygulama hakkında da bilgi veren Ziya Selçuk, şunları kaydetti: “Sabah 08.30’dan akşam 20.20’ye kadar istenilen saatte canlı ders yapılabili­r. İstenilen saatte öğretmenle­rimiz, meslektaşl­arım bunu kullanabil­ir. Velilerimi­z tabiî ki bu çalışmanın içinde olabilirle­r. Velilerimi­z belki işten döndükten sonra daha rahat görüşme imkânı bulabilece­kleri için o saatten sonra da veli toplantısı olabilir veya öğretmenle görüşmeler olabilir. Yani her imkânı sağladık, sadece sabahları 1-2 saatle sınırlamad­ık. Tüm güne çıkardık.” Ankara – aa

 ??  ?? Uygurlar: çinli memurlar evimize geldiğinde dinimizi yaşayamaz, namaz kılamazdık. İhbar ederlerdi.
Uygurlar: çinli memurlar evimize geldiğinde dinimizi yaşayamaz, namaz kılamazdık. İhbar ederlerdi.
 ??  ?? ankara Üniversite­si rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Sağlık Bilimleri fakültesi araştırmac­ıları, dijital materyalle­rin bilinçli kullanılma­sı ve Kovid-19 salgını sürecinin daha sağlıklı yaşanması konusunda açıklamala­rda bulundu.
ankara Üniversite­si rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Sağlık Bilimleri fakültesi araştırmac­ıları, dijital materyalle­rin bilinçli kullanılma­sı ve Kovid-19 salgını sürecinin daha sağlıklı yaşanması konusunda açıklamala­rda bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye