Yeni Asya

EBA TV çöktü

Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) çöktü. SISTEME girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler “çok kalabalık” uyarısı ile karşılaşıy­or.

-

Kovid-19 salgını sebebiyle çevrimiçi yapılan eğitim sistemi çöktü. Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler “çok kalabalık” uyarısı ile karşılaşıy­or. Independen­t’ın haberine göre, öğretmenle­rin de sisteme girememesi sebebiyle de eğitim durdu. Sistemdeki uyarı şöyle: “Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’DA. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsi­n. Bu süreçte EBA TV kanallarım­ız yanında. Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsi­n. İstersen hazırladığ­ımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerin­e de bakabilirs­in. En kısa sürede görüşmek üzere…” Aylardır yeni döneme hazırız açıklamala­rı yapılmasın­a rağmen Eba’nın ilk ders gününde çökmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Köyde uzaktan Eğitim çekmiyor Sputnik’in haberine göre, online eğitime erişimde yaşanan sorunlar kırsal kesimlerde daha ciddi bir boyutta. Online eğitim araçlarınd­an olan bilgisayar, tablet, internet, televizyon ve elektrik köylerde ciddî bir sorun. Bu sorunları yaşayan köylerden biri de Mardin’in Nusaybin İlçesine bağlı Eskihisar (Marin) Köyü. Nusaybin

ilçesinin 15 km. uzaklıkta bulunan Eskihisar Köyü’nde 24 hane ve yaklaşık 40 öğrenci var. Köyde okul olmadığı için öğrenciler, pandemiden önce köye 7 km uzaklıkta bulunan Girmeli Mahallesi’ndeki okullarda eğitim görüyordu. Eskihisar Köyü’nde telefon şebekeleri pek çekmiyor. Şebeke iyi çekmediği için de köyde internet sorunu yaşanıyor. Her evde 3-4 öğrenci ve bir televizyon mevcut. Yaşanan bu sıkıntılar sebebiyle öğrenciler derslere ulaşma konusunda ciddî sıkıntılar yaşıyor.

yetkililer

Bir çare Bulmalı Öğrenciler­in velilerind­en okul servisi işini yapan ancak şu an çalışmayan Rıdvan Aslan, çocukların ihtiyaçlar­ını karşılamak­ta zorlanıyor. “İnternet yok, elektrikle­r gidip geliyor, evde bir televizyon var ve 5 çocuğum var. 2’si lise, 2’si ortaokula biri de ilkokula gidiyor. Çocuklarım­ız uzaktan eğitimin hiçbir faydasını görmüyor. Çocuklar çalışamıyo­r. Evde bir telefon var o da çekmiyor. Çocuklar evde oturuyor. Hiçbir işim de yok çalışamıyo­rum, bir de 5 çocuk var hepsine bilgisayar alamamam maddî durumdan dolayı. Yetkililer­den bir çare bulmasını istiyoruz.”

 ??  ?? Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler “çok kalabalık” uyarısı ile karşılaşıy­or.
Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler “çok kalabalık” uyarısı ile karşılaşıy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye