Yeni Asya

Erdal Odabaş

- erdalodaba­s@gmail.com

SOLDAN SAĞA— 1- At üzerinde sopayla oynanan bir tür top oyunu, çevgen. - Değerini anlamak, gerekli niteliği taşıyıp taşımadığı­nı bulmak için bir insanı, bir nesneyi veya bir düşünceyi sınamak, tecrübe etmek. 2- Bir şeyin düğmesini iliğine geçirmek. - Tantalı simgeleyen harler. 3Aksu Nehri’nin denize döküldüğü noktada bulunan, Kundu sahili. - Milattan sonranın kısası. Mısır’ın plaka işareti. 4- gelenek, görenek. - Eski güney Amerika Halkı. 5- Rasul-ü Kibriya Efendimiz’in (asm) muhtereme validesi. 6- Eski Türklerde kâğıt katlama ve düzenleme sanatı. - Amip kelimesind­e sessizler. - Lantanın simgesi. 7- Hz. Musa’yı nehirde bulup büyüten bayan. - Eski dilde askerler. 8- Bir görevde rütbece eskilik. - geçinmek için gerekli olan şeylerin bütünü, geçimlik. 9- Çalım, kurum, tekebbür. - Ama manasında bir bağlaç. 10- Lâyık olma, yaraşırlık.

YUKARıDAN AŞAĞıYA— 1

Pirinçten, bulgurdan veya kuskustan yapılan bir yemek. - Suyun ivinti yeri. 2- Uydurukçad­a olma ihtimali bulunmayan, gayrimümkü­n. 3- Para birimimiz. Dernek, kuruluş, kulüp üyelerinin belli sürelerde, belli miktarlard­a ödedikleri para. 4- Bir erkek adı.

- İngilizce de birinci tekil şahsın söylenişi. 5- Bir yapının toprak altında kalan ve yapıya dayanak olan duvar, taban vb. bölümlerin­in tamamı. 6- İri masal yaratığı.

- Boru sesi. 7- Bal mumundan imal edilen krem. - Ürdün krallığını­n başşehri. 8- Havadaki su buharı.edirne’de bir sınır kapımız. 9- Elektrikle ayrışımda ve pillerde anoda göç eden eksi yüklü yükün. Ufuklar. 10- Hangi şey anlamında soru. - Hulefâ-yi Râşidîn devrinin ünlü kumandanla­rından. 11Bayan giysisi. - Akışkan, sıvı. 12- Birbirine paralel tutulmuş iki ağaç kütükten yapılan tekne.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye