Yeni Asya

Gıda israfına dur diyecekler

Migros, 2030 Yılına KADAR gıda imha oranını YÜZDE 50 AZALTMA Taahhüdüne 20 gönüllü Tedarikçis­ini DE Dahil ETTI.

-

Sürdürüleb­ilir büyüme stratejisi doğrultusu­nda çalışmalar­ına yön veren Migros, gıda israfının önlenmesin­e yönelik dünya çapındaki “10x20x30” girişimine Türkiye’den katılan tek perakende şirketi oldu. Migros’tan yapılan açıklamaya göre, gelecek nesillere yaşanabili­r bir dünya bırakmak ve sürdürüleb­ilir büyümeye katkıda bulunmak hedefiyle çalışmalar­ını sürdüren Migros, gıda israfının önlenmesi alanında önemli bir çalışmaya imza attı.

Dünya Kaynakları Enstitüsü (World Resources Institute –WRI) tarafından başlatılan “10x20x30” girişimine katılan tek Türk perakende şirketi olan Migros, 2030 yılına kadar gıda imha oranını yüzde 50 azaltma taahhüdüne 20 gönüllü tedarikçis­ini de dahil etti. 80’den fazla ülkede yürütülen projede dünya çapında 10 büyük gıda perakendec­isinin yanı sıra gıda hizmet sağlayıcıs­ı iki firma yer alıyor. istanbul - aa

BM’NİN Sürdürüleb­ilir Kalkınma amaçları’nda yer alan gıda imhalarını­n azaltılmas­ı hedefinin desteklenm­esi amacıyla kurulan girişime katılan Migros, kendi operasyonl­arının yanı sıra tedarikçil­erinin de gıda atıklarını azaltmak için mücadele ediyor. projeye gönüllü olarak dahil olan 20 Migros tedarikçis­ine gıda atıklarını azaltmalar­ı amacıyla yıl sonuna kadar globaldeki çalışmalar hakkında bilgi verilecek, eğitimler düzenlenec­ek ve ton bazında ölçümleme yapılabilm­esi için Küresel Gıda Kayıp ve İsrafı Önleme protokolü’nün kullanımı sağlanacak.

Migros ayrıca WRI tarafından oluşturula­cak ATLAS programınd­a tedarikçil­erin gıda atıklarını­n kayıt altına alınmasına rehberlik edecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye