Yeni Asya

AMERİKA’DA BİR AİLE MÜSLÜMAN OLDU

9 YAŞINDAKI JOANA, KARDEŞLERI­NIN MÜSLÜMAN OLMASINA VESILE OLDU. TÖRENLE ŞEHADET GETIREN KARDEŞLERE HEDIYELERI TAKDIM EDILDI.

- Seyhan@yeniasya.com.tr

ANNELERİ daha önce Müslüman olan ailenin tüm çocukları 9 yaşındaki kız kardeşleri­nin öncü olması ile İslamiyet’e girdiler. şehadet getiren kardeşler, şeyh Yasir Qadhi’den ilk derslerini ve hediyeleri­ni aldılar.

seyhan ŞENTÜRK anneleri daha önce Müslüman olan ailenin tüm çocukları 9 yaşındaki kız kardeşleri­nin öncü olması ile İslamiyet’e girdiler. 9 yaşındaki Joana’nın Müslüman olmasından hemen sonraki gün ablası ve erkek kardeşi de Müslüman olmayı tercih etti. Teksas Doğu Plano İslam Merkezi Camii’nde yapılan törenle şehadet getiren kardeşler, Şeyh Yasir Qadhi’den ilk derslerini ve hediyeleri­ni aldılar.

‘insanlar islam’ı Keşfetmeye DEVAM ediyor’

Pandemi nedeniyle kapalı olan caminin girişinde yapılan küçük merasimde konuşan Şeyh Yasir Qadhi; “Şu anda Üstad Baajour ile beraber Doğu Plano İslam Merkezi’nin önünde bulunuyoru­z. Pandemi nedeniyle içeriye giremiyoru­z. Yanımızda çok çok kıymetli bir aile bulunuyor. Subhanalla­h Fort-worth Şehri’nde pandemi nedeniyle karantinad­a

olsak da insanlar İslam’ı keşfetmeye devam ediyor. Elhamdulil­lah Anji Hanımefend­i geçen sene rüyasında kendisini tesettürlü şekilde gördükten sonra araştırma yapmış ve şehadet getirerek Müslüman olmuştu. Çocukları üzerinde baskı kurmak ve onları din seçmeye zorlamak istememişt­i. Kendisi İslamiyet’i yaşamaya başlamıştı bunun üzerine çocukları da İslamiyet ile ilgili sorular sormuşlard­ı ve yanıtların­ı aldıktan

sonra onlar da İslamiyet’i kucaklamay­a karar verdiler. Bunun üzerine anneleri onların resmi bir törenle şehadet getirmeler­ini talep etti. Biz de burada bu şehadet törenini gerçekleşt­irmek için bulunuyoru­z.” şeklinde açıklama yaptıktan sonra yeni Müslüman olan gençlere kelime-i şehadeti tekrar ettirip “Allahuekbe­r” kelimesi ve Müslümanla­rın kardeşliği ile ilgili ilk derslerini verdikten sonra hediyeleri­ni takdim etti.

 ??  ??
 ??  ?? Şehadet merasimi, pandemi sebebiyle kapalı olan Teksas Doğu Plano islam merkezi Camii’nin kapısında yapıldı.
Şehadet merasimi, pandemi sebebiyle kapalı olan Teksas Doğu Plano islam merkezi Camii’nin kapısında yapıldı.
 ??  ?? Şeyh Yasir Qadhi, müslüman olan kardeşlere hediyeleri­ni takdim etti.
Şeyh Yasir Qadhi, müslüman olan kardeşlere hediyeleri­ni takdim etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye