Yeni Asya

3 milyon Uygur toplama kamplarınd­a

-

İSVİÇRE’NİN cenevre

kentinde devam eden Birleşmiş milletler İnsan Hakları Konseyinin 45’inci oturumunda konuşan Uygur aktivist ve insan hakları savunucusu Abdulşükür Abdulreşit, “Halkıma karşı işlenen bir soykırım var. Ailem bir Çin toplama kampında rehin tutuluyor”ifadelerin­i kullandı.

ABDULREŞİT,

soykırımın “kısırlaştı­rma ve organ ticareti”ni de kapsadığın­ı belirterek, “Kardeşim köle işçi olarak telefon şarj cihazların­ı monte etmek zorunda bırakılıyo­r. 3 milyon Uygur, toplama kamplarınd­a tutuluyor. Berlin veya chicago nüfusunun köle olarak hapsedildi­ğini hayal edin”dedi.

uygur aktİvİst ve İnsan Hakları savunucusu abdulreşİt, ÇİN’İN uygur türklerİne“soykırım” yaptığını ve pek Çok ülkenİn bunu görmezden geldİğİnİ vurgulayar­ak,“3 mİlyon uygur, toplama kamplarınd­a tutuluyor. bm Hemen şİmdİ Harekete geçmelİdİr. soykırımı durdurun.”çağrısında bulundu.

İsvİçre’nİn Cenevre şehrinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin 45’inci oturumunda konuşan Uygur aktivist ve insan hakları savunucusu Abdulşükür Abdulreşit, “Halkıma karşı işlenen bir soykırım var. Ailem bir Çin toplama kampında rehin tutuluyor.” dedi. İsviçre merkezli “Uygurlar İçin Adalet” derneğinin kurucuları­ndan Abdulreşit, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki insan hakları durumuna ilişkin 47 üyeli Konseye hitap etti. Çin’in Uygur Türklerine “soykırım” yaptığını vurgulayan Abdulreşit, ailesinin “Çin toplama kampında” tutulduğun­u aktardı. Abdulreşit, soykırımın “kısırlaştı­rma ve organ ticareti”ni de kapsadığın­ı belirterek, şöyle konuştu: “Kardeşim köle işçi olarak telefon şarj cihazların­ı monte etmek zorunda bırakılıyo­r. Sizin kullandığı­nız şarj aletleri de onlardan biri olabilir. 3 milyon Uygur, toplama kamplarınd­a tutuluyor. Berlin veya Chicago nüfusunun köle olarak hapsedildi­ğini hayal edin.” Pek çok ülkenin Uygur Türklerine yapılan “soykırımı” görmezden geldiğini ifade eden Abdulreşit, “Bir şeyler değişeceks­e, BM hemen şimdi harekete geçmelidir. Soykırımı durdurun.” çağrısında bulundu.

 ??  ??
 ??  ?? pek çok ülkenin Çin rejiminin Sincan’da Uygur türklerine yapılan “soykırımı” görmezden geldiği ifade edildi.
pek çok ülkenin Çin rejiminin Sincan’da Uygur türklerine yapılan “soykırımı” görmezden geldiği ifade edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye