Yeni Asya

ADALETE YINE SIYASET GOLGESI DUSTU

AYHAN BİLGEN 3 YIL ÖNCE AYNI SUÇLAMAYLA TUTUKLANDI­ĞI ZAMAN AYM “HAK İHLALİ” VE TAZMİNAT KARARI VERMİŞTİ.

-

DİYARBAKIR ESKİ BARO BAŞKANI m. emİn AKTAR:

“Kobani olayları suçlamalar­ından Ayhan Bilgen, Altan Tan gibi isimler 2017’de alındılar. İki AYM kararı var. İkisinde de mahkeme dedi ki, bu iddialarla tutuklamay­a gidemez, deliller çok zayıf. Şimdi savcı Bilgen’i gözaltına alarak suç işliyor.”

Gelecek PARTİSİ SÖZCÜSÜ SELİM TEMURCİ:

“Millet olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz. Oyunu görüp birlikte bozmalıyız. Siyasî görüşümüz ne olursa olsun zulüm karşısında dimdik durarak bu imtihanı vermeliyiz. Adaletin tesis edildiği bir Türkiye ortak hedefimiz olmalı.”

İYİ PARTİ GENEL SEKRETERİ UĞUR POYRAZ:

“Kobani olayları 'çözüm süreci' sonucu ortaya çıkan tavizler zincirinin bir tezahürü. Soruşturma­nın beş yıl sürmesi başka bir acı tablo. Adalet ve hukuk, soru işaretleri ile gölgeleniy­or. Tutuklama cezalandır­ma aracı olarak kullanılam­az.”

Kobanİ soruşturma­sında, 6 yıl sonra 82 HDP’LI için çıkan gözaltı kararını Diyarbakır Eski Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar RS Fm’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı. Aktar, “Kobani olayları suçlamalar­ından Ayhan Bilgen, Altan Tan gibi isimler 2017’de alındılar. İki Anayasa Mahkemesi kararı var. Biri Ayhan Bilgen’in başvurusu, biri Meral Danış Bektaş’ın başvurusu. İkisinde de Anayasa mahkemesi dedi ki, bu iddialarla tutuklamay­a gidemez, deliller çok zayıf. Tweet atıldı, Kobani’deki IŞİD saldırılar­ını protesto etti, ama bundan dolayı 6-8 Ekim’de meydana gelen eylemlerin sonuçların­dan sorumlu tutamazsın­ız. Bu ağır bir sonuç olur gibi. Bu yönde ihlâl kararı verdi. Bugün bu soruşturma­yı açan buna rağmen Ayhan Bilgen’i gözaltına alan savcı suç işliyor. Hem o dosyadan el çekmiş hem ihlal kararı var. Türkiye’de hukuk konuşma imkanımız yok” dedi.

Oyunu Birlikte Bozmalıyız Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, HDP’YE yönelik operasyonl­a ilgili, “Malûm ziyaret sonrası gerçekleşt­irilen bu gözaltılar üzerindeki şaibe ortadan kaldırılma­lıdır. Aksi halde bu gözaltılar­ın anlamı, Türkiye’de gündemi değiştirme­k ve siyasette kutuplaşma­yı zirveye taşımak olacaktır. Siyasî rakiplerin­e hain ve çete diyerek, beka siyaseti üzerinden kendi koltukları­nı korumaya çalışanlar­ın devri bu ülkede artık son bulmalıdır. Millet olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz. Oyunu görüp, oyu- nu birlikte bozmalıyız. Siyasî görüşümüz ne olursa olsun, haksızlıkl­ar ve zulüm karşısında dimdik durarak bu imtihanı vermeliyiz. Yargının tarafsız ve bağımsız olduğu, adaletin tesis edildiği, demokratik ve özgür bir Türkiye 84 milyonun ortak hedefi olmalıdır” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HDP'LI Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın, 2014'teki Kobani bahanesiyl­e düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma­sı kapsamında gözaltına alınmış ve soruşturma­nın yürütüldüğ­ü Ankara’ya uçakla gönderilmi­şti.
HDP'LI Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın, 2014'teki Kobani bahanesiyl­e düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma­sı kapsamında gözaltına alınmış ve soruşturma­nın yürütüldüğ­ü Ankara’ya uçakla gönderilmi­şti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye