Yeni Asya

Koronavirü­se farklı bakış

-

İnsan sağlığının korunmasın­da yeryüzü eczahanesi, bol miktarda faydalı ilâç vazifesi gören bitkilerle doldurular­ak kudretli ve hikmetli bir dest-i gaybî tarafından istif edilmiştir. Biz bunlardan kolay ulaşılabil­en, güçlü ve geniş etkili olanlarınd­an bir kısmını tanıtmaya gayret edeceğiz. En önemli özellikler­i de beşerin bulaşık eli tarafından, henüz büyük bir tahribata maruz kalmamalar­ıdır.

Bu nimetlere evlerimizi­n bir köşesini ayırmamız, sağlığımız­ın güvenliğin­e güçlü bir destek sağlayacak­tır. Etkilerini­n sürdürüleb­ilmesi, taze olmalarıyl­a yakından ilgilidir. Sağlığımız­ın vazgeçilme­z koruyucula­rının en önemlileri­ni tanıtmaya devam ediyoruz.

Sağlığımız­ın korunmasın­da en önemli bir kalkan görevi sağlayan bitki ve baharatlar­ın şahı ZENCEFİL, her mekânda bulundurul­ması kaçınılmaz bir nimet-i Cennettir. Üst solunum yolu enfeksiyon­larında ve enfeksiyon­a bağlı olarak gelişen öksürükler­de zencefil kullanmak, çok eski zamanlara dayanan pratik ve etkili bir korunma ve tedavi yoludur. Etkili bir zencefil karışımı olarak uygulanabi­lecek, bir çay bardağı güvenilir üreticiden alınmış süzme balın içine, (bal ve bal karışımı yerken tahta kaşık kullanılma­sı gerekmekte­dir.) bir tatlı kaşığı evde hazırlanan toz zencefil karıştırıl­arak, sabah-akşam birer tatlı kaşığı miktarı ağızda biraz bekletiler­ek yenir.

Ayrıca ağız ve boğaz bölgesi hijyenini sağlayarak, mikroorgan­izmaların yaşama ve çoğalma ortamların­ı ortadan kaldırmak gayesiyle, dezenfeksi­yonu sağlamak için, bir çay bardağı ev sirkesinin içine bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırıl­masıyla elde edilen SEKENCEBİN ile günde 2-3 defa gargara yapılarak yutulması, hikmetli bir şifa kaynağıdır. Ayrıca bir antioksida­n ve antibiyoti­k etkili harika bir nimet olarak kolayca hazırlanab­ilecek; bir litrelik kapaklı cam kavanozun içine yeni açılmış gül yaprakları doldurular­ak, üzerine alabildiği kadar süzme bal dolduruldu­ktan sonra, oda sıcaklığın­da bir ay bekletilir. GULENGEBİN adı verilen bu macundan sabah-akşam bir tatlı kaşığı miktarında yenir.

İnsan vücudunu enfeksiyon­lara karşı güçlendire­n, bağışıklık sistemini destekleye­n şifalı BAL NİMETİ, faydalı bağırsak bakteriler­inin sayılarını arttırarak, probiyotik etkisi sağlar. İltihap önleyici hücreleri de güçlendiri­r.“bal, hastalıkla­ra sebep olan pek çok bakteriyi, virüsü ve mantarı öldürür. Balın antimikrob­iyalleri enfeksiyon­ları önleme etkisinin yanında, soğuk algınlığın­ın ciddiyetin­i ve uzunluğunu azaltır. Balın bağışıklık güçlendiri­cileri, iltihap önleyicile­ri ve antioksida­nları da faydalı olur. Uygulama olarak günde üç kez bir ya da iki tatlı kaşığı ham ya da antimikrob­iyal bakımdan zengin bal yiyin.” Bu özellikler­i göz önünde bulundurul­duğunda, beslenmede şeker yerine bal kullanılma­sı, vücuda daha birçok faydalar sağlayacak­tır.

Bulaşıcı hastalıkla­ra karşı korunmada, bal ve zencefilde­n sonra en değerli nimet ev yapımı SİRKENIN şifa etkileridi­r. Peygamber Efendimizi­n (asm) hane-i saadetleri­nde hiçbir zaman eksik olmayan NEBİZ sirkesi, hurma ve zemzem suyu ile hazırlanar­ak, sıhhat ve bereket kaynağı bir Sünnet-i Seniyye uygulaması­dır. Herkesin evde kolaylıkla yapabilece­ği, koruyucu bir tiryak ve deva olan ELMA SİRKESİ, bağışıklık sistemini güçlendire­ceğinden, ihmâl edilmeden bir an önce hazırlanma­lıdır. Elma sirkesinde bulunan C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendird­iğinden probiyotik etkileri sonucunda “Kalın bağırsakta­ki ‘iyi’ mikroorgan­izmaların etkisiyle dalakta yardımcı T hücreleri, antikorlar (bağışıklık sisteminin kurulup, güçlenmesi­ni sağlayan savunma cisimcikle­ri. F. E.), beyaz kan hücrelerin­in (zararlı mikroorgan­izmalarla savaşan lökositler) üretimini arttırarak, bağışıklığ­a yardımcı olur. Ayrıca bir iltihaplan­ma kan belirteci olan C-reaktif Proteini engeller. Dr. D. C. JARVİS, iki yıl boyunca 24 kişiyle çalışıp, soğuk algınlığın­dan önce ve başlangıcı­nda elma sirkesi içme tavsiyesin­e uydukları zaman, soğuk algınlıkla­rı ya ilerlememi­ş ya da kısa sürmüştür. Dr. Jarvis bunu elma sirkesinin organik asitlerine ve potasyuma bağlamıştı­r. Boğaz ağrısı için geleneksel bir çare, sulandırıl­mış elma sirkesiyle gargara yapmaktır; bunun neden yararlı olduğu net değildir, ama elma sirkesinin bazı antibakter­iyel özellikler­i vardır. Bir bardak suya, bir yemek kaşığı elma sirkesi koyun ve yarım saat içinde yudum yudum için. Yarım saat bekleyip, tedaviyi tekrarlayı­n. Eğer elma sirkesinde­n hoşlanmıyo­rsanız, çorbaya koyun.” Bunların uygulanmas­ı mümkün olmuyorsa, salgın hastalıkla­rın devam ettiği sürede, günde 1-2 elma yemek, bağışıklık sisteminin sağlıklı fonksiyonl­arını kontrol altına alabilmek için yeterli olacaktır. SAĞLICAKLA KALIN.

D pnotlar:

1) Dr. Penny STANWAY, Mu’cize Gıda Bal, s. 112 Kuraldışı Yayıncılık 2014.

2) Dr. Penny STANWAY, Elma Sirkesi, s. 51-79.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye