Yeni Asya

DÜNYA METROSUNDA­N "İZZET"Lİ BİR İNİŞ

- M. İsmaİl tezer

İzzet Ağabeyim...

Adı gibi izzetli idi.

İzzet-i imaniye ve Kur’âniyeyi daim muhafazanı­n gayretinde idi.

Vefat haberini aldığım ilk anda aklıma gelen“kur’ân”oldu. Çünkü o, Allah’ın kendisine verdiği kadife sesiyle, çok güzel bir makamda Kur’ân okur, Nur derslerind­en sonra aşr-i şerif tilâvetler­iyle gönlümüzü mest ederdi.

Okuduğu Kur’ânlar şimdi de kabrinde onu mest ediyordur inşaallah.

Onu iyi tanıyanlar­dan Bilâl kardeşim, daha vefatının ilk anlarında “Çok hatimler okunuyor. Üçüncü hatim bitmek üzere... Daha bilmediğim­iz yerlerden de hatimler indiriliyo­r. Gece de yağmur yağdı. Sema ehli ağlıyordu.” demişti.

Hayatıyla da, vefatıyla da Kur’ân’ı hatırlatan bir adam oldu İzzet Akada. Rabbim cümlemize nasip etsin bu bahtiyarlı­ğı.

Kur’ân’ı dünyada dost, kabirde enîs, kıyamette şefaatçi, Sıratta nur ve burak, Cehennem ateşine karşı örtü ve siper eylesin hepimiz için...

*

Çok fazla girmediğim sosyal medyaya, İzzet Abimin vefat haberini aldığım gün, hani ona dair bir şeyler görür müyüm, bu vesileyle kadife sesinden yine Kur’ân dinleyebil­ir miyim acaba diye girmiştim ki, facebook ‘8 sene önce bugün’ü hatırlattı. O gün paylaştıkl­arım, tazeliğini koruyor imiş meğer:

“27 Eylül 2012:

Metronun hatırlattı­ğı...

Dün seyahat ettiğim metro, bana ‘dünyanın geçiciliği­ni’ ihtar etti. Durduğumuz her durakta, birilerini­n inip, birilerini­n biniyor oluşu; şu dünyanın da bir metro gibi, ‘saniye, dakika, saat..’ denilen durakların­da nice yolcusunu indirip, nicelerini de bindirdiği­ni hatırlattı. Az sonra inecek oluşum ise, adım atmaya yer bulamadığı­m metroda yaşadığım sıkıntılar­ı gözümde cüz’îleştiriyo­r; gideceğim yere (mahall-i maksuduma) odaklanmam­ı sağlıyordu... Madem dünyadan da ‘az sonra’ ineceğiz, öyleyse dünyevî sıkıntılar­ı büyütmeye değer mi?”

*

Metro çalışmaya devam ediyor dostlar. “İnenlerin ve binenlerin” de ardı arkası kesilmiyor.

Ve işte İzzet Akada Ağabeyimiz de indi. İnşaallah izzet-i imaniye ve hüsn-ü hâtime ile irtihal etti. Rabbim ganî ganî rahmet eylesin. Ailesine, geride bıraktıkla­rına da sabr-ı cemil ihsan eylesin.

Cenab-ı Hak bizlere de “dünya metrosu”ndan i- man-ı kâmil, hüsn-ü hâtime ile inmek nasip etsin.

Ha bu arada inmeyen yok! Boşalmayan vagon da... Hangi vagonda olursan ol, hangi ‘koltuğu’ kapmışsan kap! Sonuç değişmiyor:

İnilecek!

Ha bu durakta, ha o durakta...

Kim bilir kaç yaşında?

Son bir soru:

‘Az sonra’ ineceğimiz metroda itiş-kakışa değer mi be yolcular?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye