Yeni Asya

25 bin dolar hedefi 10 bine düşürüldü

- FATİH KARAGÖZ

EKONOMİST Erhan Usta, “Seçim meydanları­nda yıllarca kullanılan ünlü ‘2023 hedeleri’ne göre kişi başına gelirimiz 25.000 dolar olacaktı değil mi? Ama açıklanan ‘yeni’ Yeni Ekonomik Programda bu defa hedef 10.000 dolara indirilmiş­tir” ifadelerin­i kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, önceki gün açıklanan ekonomik programı eleştirdi. Açıklama sırasında piyasaları­n verdiği tepki ve önceki programlar­da belirtilen hedelerden ne kadar uzak kaldığı göz önüne alındığınd­a, ne kadar başarılı olacağını gösterdiği­ni belirten Uysal, “AKP Genel Başkanı ve Sayın Bakanın kayınpeder­i Erdoğan’ın geçtiğimiz haa 200 baz puan arttırılma­sı ile tevil edilen tezine atıla; “Adaletsizl­ik sebep, ekonomik kriz neticedir!” dedi.

SOSYAL medya hesabından açıklamala­rda bulunan Gültekin Uysal, “Kolektif akıl ve liyakati terk eden, ‘yeni’ diyerek kendisini durmadan tevil eden bir anlayışın bu bakışla getireceği yenilik görünen o ki‘yeni’zamlar, yeni işsizler, yeni ilâslar ve kurda yeni rekorlardı­r. Esas yeni olmadıktan sonra esma‘yeni’olmuş, neye yarar?”diye sordu.“çok uzun süredir hiçbir öngörü ve hedefi tutturamam­ış bir hükümet ve ekonomi yönetimi kendilerin­e vatandaşla­rımızın güvenmesin­i istiyor”diyen Uysal,“güzel bir şarkı sözü vardı;‘bana güvenme sakın sabıkam ihanetten’diye... Sabıkası hedeleri tutturamam­ak olan bir siyasi hükümet ve ekonomi yönetimi sistematik bir çöküşe ülkeyi götürüyor. Yakın geçmişte olduğu gibi hedelerde yıl içinde revizyon üstüne revizyon olacağı YEP’I hazırlayan­lar tarafından bugünden biliniyor. maksat bir olumlu hayal kurduralım­dan ibaret”dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye