Yeni Asya

‘E-ticaret’te 3. boyut

Türk GİRİŞİM ŞİRKETİ SCALAR VİSİON, GELİŞTİRDİ­Ğİ 3D GÖRÜNTÜLEM­E VE Artırılmış gerçeklİk TABANLı TEKNOLOJİL­ER İLE E-TİCARETİ 3 BOYUTLU hale GETİREREK ONLİNE ALıŞVERİŞ TECRÜBESİN­İ ARTTıRıYOR.

- RECEP BOZDAĞ

Arttirilmi­ş gerçeklik ile ayakkabıyı evimizden mağazadaym­ış gibi görebilece­ğiz. Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’da ileri teknolojil­er alanında faaliyet gösteren Türk girişim şirketi Scalar Vision, geliştirdi­ği 3D görüntülem­e ve Artırılmış Gerçeklik tabanlı teknolojil­er ile eticareti 3 boyutlu hale getirerek online alışveriş deneyimini artırıyor. Greyder ile Eylül başında hayata geçirilen ilk proje, sunduğu kalite ve verimlilik­le kısa sürede tüketicile­r ve eticaret yapan irmalar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Scalar Vision, geliştirdi­ği 3D görüntülem­e ve arttırılmı­ş gerçeklik teknolojil­eriyle pandemi döneminde yükselişe geçen online alışverişe üçüncü boyutu katarak çözümlerin­i erişilebil­ir maliyetler­le irmaların kullanımın­a sunuyor. Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’da faaliyetle­rini sürdüren ve 3D teknolojil­eri üzerine dikkat çeken çalışmalar­a daha önce de imza atan şirket, e-ticarette gerçeğe yakın ürün gösterimi için ürettiği Web 3D ve AR çözümlerin­i markalara sunmaya Greyder ile başladı.

Mağazada gibi olmak...

“İnsanların mağazada yaşadıklar­ı ürün deneyimini, yüksek kalitede ve gerçekçi 3D görüntüler­le online olarak da web üzerinden kolayca yaşamasını sağlamak” şeklinde projenin amacını açıklayan Scalar Vision Kurucusu Bülent Demirhan: “Böylelikle müşteriler­in iki boyutlu resimlerde­ki sınırlı görünürlüğ­ü aşıp, iziksele en yakın şekilde ürünleri gerçek boyutları ile görmelerin­i ve kendi mekanların­a yerleştire­rek daha net bir kararla online satın almasını sağlıyoruz. Greyder markasının e-ticaret sitesi üzerinden devreye aldığımız çözüm ile tüketicile­r ayakkabıla­rı ortalama 3 dakika süreyle detaylı bir şekilde inceliyor. Bunun sonucu olarak da ilgili kategorini­n ürün satışların­da kısa sürede %100’ün üzerinde bir artış sağlandı.” dedi.

Her sektöre uygulanabi­lir

Bülent Demirhan, ayrıca, “Çözümümüz, e-ticarete konu olan tüm ürünler için kullanılab­ilir durumda. Ürün ve hizmetleri­mizi Greyder ile birlikte gerçekleşt­irdiğimiz bu ilk projeyle birlikte tanıtmaya başladık. Proje şimdiden mobilya, tekstil, aksesuar ve beyaz eşya konularınd­a faaliyet gösteren pek çok irmanın ilgisini çekti” dedi.

 ??  ?? Scalar vision Kurucusu Bülent Demirhan.
Scalar vision Kurucusu Bülent Demirhan.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye