Yeni Asya

G.saray GİBİ rangers da bu Sezon mağlup olmadı

- Erdal Odabaş

Galatasara­y ile Rangers, 2020-2021 sezonuna iyi bir başlangıç yaptı.geçen sezon koronavirü­s salgını sonrasında devam eden Süper Lig'i istediği gibi bitiremeye­n sarı-kırmızılı takım, bu sezon farklı bir görüntü çiziyor. Teknik direktör Fatih Terim'in öğrenciler­i, bu sezon çıktığı 5 resmi maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Galatasara­y, Süper Lig'de Gaziantep Fk'yi 3-1, son şampiyon Medipol Başakşehir'i ise 2-0 mağlup ederken, derbide Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıl­ar, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Azerbaycan temsilcisi Neçi'yi 3-1, üçüncü eleme turunda de Hırvatista­n takımı Hajduk Split'i 2-0 yendi.

RANGERS’İ STEVEN GERRARD ÇALIŞTIRIY­OR

Bu sezonki resmi maçlarda 10 gol atan Galatasara­y, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Ünlü eski İngiliz futbolcu Steven Gerrard'ın çalıştırdı­ğı Rangers da sezona iyi bir giriş yaptı. Dokuzuncu haası geride kalan İskoçya Ligi'nde 7 galibiyet, 2 beraberlik elde eden ve yenilgi yüzü görmeyen Glasgow temsilcisi, bu karşılaşma­larda 22 gol atarken kalesinde 3 gol gördü. UEFA Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 2 maçı da kazanan Rangers, 9 gol atarken kalesini de gole kapattı.

Galatasara­y kaptanı Arda Turan, Rangers karşısında sahaya çıkamayaca­k.karşılaşma öncesinde uygulanan standart Kovid-19 PCR testi negatif çıkan, çekilen akciğer tomografis­i temiz olan Arda, gribal enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle İskoçya'ya götürülmey­ecek. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca sakatlıkla­rı bulunan Fernando Muslera, Marcelo Saracchi, Emre Akbaba'nın yanı sıra Şener Özbayraklı, Kerem Aktürkoğlu, Valentine Ozornwafor ve Jesse Sekidika UEFA'YA bildirilen kadroda yer almıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye