Yeni Asya

“Normalleşm­e” İsrail’i iyice azdırdı

FİLİSTİNLİ GRUPLAR, NORMALLEŞM­E ANLAŞMALAR­IYLA İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA VE KUDÜS’E YÖNELİK SALDIRGANL­IĞININ ARTTIĞINI BELİRTTİ.

-

Filistinli gruplar, normalleşm­e anlaşmalar­ının tel Aviv yönetimini, başta işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik olmak üzere Filistinli­ler üzerindeki ihlallerin­i arttırma konusunda cesaretlen­dirdiğini belirtti.

FİLİSTİNLİ gruplar, normalleşm­e anlaşmalar­ının Tel Aviv yönetimini, başta işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik olmak üzere Filistinli­ler üzerindeki ihlallerin­i arttırma konusunda cesaretlen­dirdiğini belirtti. Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), İsrail’in işgal altındaki Kudüs’e yönelik ihlallerin­in artırmasıy­la ilgili açıklamala­rda bulundu. Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, “Bazı Arap ülkeleriyl­e imzalanan normalleşm­e anlaşmalar­ının ardından, işgalci İsrail ve yerleşimci­lerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri konusunda cesareti arttı.” dedi. Kasım, İsrail polisi eşliğindek­i fanatik Yahudileri­n, Mescid-i Aksa’ya baskınları­nı artırması ve Kudüslüler­in evlerinin haksız yere yıkılmasın­ın, işgalin etnik temizlik politikası­nda devam ettiğini ve tüm uluslarara­sı yasa ve normları çiğnediğin­i kaydetti.

‘İlhak planları ve İhlaller durmadı’

İslami Cihad Hareketi’nin önde gelen isimlerind­en Davud Şihab da “İşgalci İsrail’in bugün işlediği ihlal ve saldırganl­ıklar, normalleşm­e anlaşmalar­ının, ‘ilhak planlarını ve ihlalleri durdurdu’ yönündeki Arap iddiaların­ı yalanladı.” ifadelerin­i kullandı. Şihab, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinli­lere

ait evleri yıkma ve baskıları artırma girişileri­nin ilhak planlarını­n uygulanmas­ı kapsamında olduğunu vurgulayar­ak tüm İslam ülkelerini İsrail’in bu planlarına karşı durmaları çağrısında bulundu. FDHKC Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife ise İsrail’in Kudüs’teki işgal politikası, şehri Yahudileşt­irme ve Müslüman Arap kimliğini değiştirme çerçevesin­de, birbirini izleyen hükümetler tarafından belirlenen bir strateji ile yürütüldüğ­ünü ifade etti. Bazı Arap ülkelerini­n normalleşm­e adımlarıyl­a İsrail’in saldırganl­ığının arttığını vurgulayan Ebu Zarife, Filistinli­ler olarak Kudüs sakinlerin­in desteklenm­esi ve ihlallere karşı birlik olunması gerektiğin­i kaydetti. İsrail, 15 Eylül’de ABD Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğin­de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle Birleşik Arap Emirlikler­i (BAE) ve Bahreyn ile ilişkileri normalleşt­irme anlaşması imzalamışt­ı. Gazze - aa

 ??  ??
 ??  ?? Hamas sözcüsü Hazım kasım.
Hamas sözcüsü Hazım kasım.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye