Yeni Asya

AB için Yeni Fırsat Kaçmasın

DÜNYA MÜSLÜMAN ÂLİMLER BİRLİĞİ Genel Sekreterİ ALİ MUHYİDDİN KARADAĞİ, “SAYıN Macron, Gelecek İSLÂM’ıNDıR” DEDİ.

-

Başkanı Ayhan Zeytinoğlu AB Konseyinde Türkiye ile ilişkiler konusunda alınan karara dair değerlendi­rmesinde, “AB Konseyi Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkanı ve Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ile işbirliği içinde Türkiye-ab ilişkileri­ni yeniden canlandırm­ak için bir öneri hazırlamay­a davet ediliyor. Bu çok önemli bir fırsat ve Türkiye’nin de reform sürecine geri dönmek suretiyle bu fırsatı yakalaması büyük önem taşıyor” ifadelerin­i kullandı.

dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin elkaradaği, Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron’un İslâm dinini hedef alan sözlerine tepki gösterdi. “İslâmî radikalizm ile mücadele” konulu bir ulusa sesleniş konuşmasın­da Macron, “İslâm bugün dünyanın her yerinde krizde” şeklinde tepki çeken sözler kullanmışt­ı. Karadaği, Facebook hesabından Macron’un sözlerine tepki olarak yaptığı açıklamada, “İslâm dini, sizin kartondan ürettiğini­z sahte liderlerin günahından sorumlu değildir. İslâm dini herhangi bir krizden geçmiyor” ifadesini kullandı. İKTİSADİ Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu AB Konseyi’nde Türkiye ile ilişkiler konusunda alınan kararlar hakkında açıklamada bulundu. Zeytinoğlu kararın Ab’nin Türkiye’ye yaklaşımın­da önemli bir değişime işaret ettiğini ve bunun AB ile ilişkileri yeniden canlandırm­ak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Zeytinoğlu, bir süredir giderek geriye giden AB sürecinin yeniden rayına oturtulmas­ı, Türkiye’nin kalkınma ve büyüme sürecine hizmet etmesi için bu fırsatın kaçırılmam­ası gerektiğin­e işaret etti. Türkiye-ab ilişkileri­nde pozitif bir siyasi gündem oluşturulm­ası öngörüldüğ­ünü söy leyen Zeytinoğlu, “Bu pozitif gündemin içinde ise gümrük birliğinin modernizas­yonu, ticaretin kolaylaştı­rılması, insan insana temasların arttırılma­sı, yüksek düzeyli diyalog mekanizmal­arı ve göç konusunda işbirliği yer alıyor. (…) Bu çok önemli bir fırsat ve Türkiye’nin de reform sürecine geri dönmek suretiyle bu fırsatı yakalaması büyük önem taşıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Ayhan zeytinoğlu
Ayhan zeytinoğlu
 ??  ?? “sayın Cumhurbaşk­anı (Macron), İslâm dini hiçbir zaman sırtını bir yönetimin desteğine dayamadı. Ona karşı çıkanlara da kendi görüşünü dayatmak için kılıç kaldırmadı. Bundan dolayı dinimiz için endişelenm­eyin” ifadelerin­e yer veren Karadaği, İslâm’ın Allah’ın dini olduğunu, seçmenleri­n ruh hallerine dayalı bir yönetim sistemi olmadığını vurguladı. “dinimiz bir krizden geçmiyor ve geçmeyecek. İslam dini, bir beşerin ürünü olmadığınd­an dolayı bozulması veya zayılaması gibi bir korkumuz yoktur” ifadesini kullanan Karadaği, başkaların­ın planlarına ve İslamofobi­ye rağmen İslâm dininin hayatta olduğunu belirtti.
Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği, Fransa Cumhurbaşk­anı Macron’un İslâm dinini hedef alan sözlerine tepki gösterdi. dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel sekreteri Ali Muhyiddin el-karadaği
“sayın Cumhurbaşk­anı (Macron), İslâm dini hiçbir zaman sırtını bir yönetimin desteğine dayamadı. Ona karşı çıkanlara da kendi görüşünü dayatmak için kılıç kaldırmadı. Bundan dolayı dinimiz için endişelenm­eyin” ifadelerin­e yer veren Karadaği, İslâm’ın Allah’ın dini olduğunu, seçmenleri­n ruh hallerine dayalı bir yönetim sistemi olmadığını vurguladı. “dinimiz bir krizden geçmiyor ve geçmeyecek. İslam dini, bir beşerin ürünü olmadığınd­an dolayı bozulması veya zayılaması gibi bir korkumuz yoktur” ifadesini kullanan Karadaği, başkaların­ın planlarına ve İslamofobi­ye rağmen İslâm dininin hayatta olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği, Fransa Cumhurbaşk­anı Macron’un İslâm dinini hedef alan sözlerine tepki gösterdi. dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel sekreteri Ali Muhyiddin el-karadaği
 ??  ?? İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu
İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye