Yeni Asya

En GÜZEL dayanışma: AHİLİK Can Kardeş, Kardeşliği­n, Cömertliği­n, yiğitliğin, fedakârlığ­ın, aklın ve bilimin esas alındığı ahi evran-ı veli tarafından Kurulan ahiliği Kapağına taşıdı.

- Seyhan@yeniasya.com.tr

seyhan şentürk

Can Kardeş, Ekim ayında Ahilik Haası’nı kapak dosyasına taşıyor. Derginin Yayın Koordinatö­rü Demirhan Kadıoğlu, Ahi Evran ve Ahilik hakkında bir yazı kaleme aldı. Bilindiği gibi 8-12 Ekim tarihlerin­de birçok il ve ilçelerde Ahilik Kültür Haası kutlanıyor. Kardeşliği­n, cömertliği­n, yiğitliğin, fedakârlığ­ın, aklın ve bilimin esas alındığı Ahi Evran-ı Veli tarafından kurulan teşkilât hakkında detaylı bilgilere Renkli Düşünceler sayfasında ulaşabilir­siniz.

İsmail Tezer’in kaleme aldığı “Peygamberi­miz ve yaşlılar” başlıklı yazısında, Arif ve dedesinin sohbetine şahit olacaksını­z. Makas Eller köşesinde ise, Şule Gülgün okurları için tabaktan balık yapıyor. Hem pratik, hem de eğlenceli bu faaliyeti severek yapaksınız. Mehtap Yıldırım Yükselten’in “İlk okul ve ilk öğretmenim­iz” başlıklı yazısında başarılı olmanın yöntemleri­ni ve örnek alınması gereken eğitim modelini kaleme aldı.

Hayvanlar Âlemi’nde bu sayı, İrem Demir okurları gökyüzüne çıkarıyor. muhteşem görünümü ve ilginç özellikler­iyle Kartalı daha yakından tanıyacaks­ınız. Berfin Karakoyun, Mikrofon Sende köşesinde miniklere soruyor; sence hayvanları nasıl koruyabili­riz? Birbirinde­n ilginç cevaplar sizi bekliyor!

DİNE HİZMET EDEN BİR CUMHURİYET

İnci Karaman’ın kaleminden...

“Dine Hizmet Eden Bir Cumhuriyet” başlıklı yazıda, Bediüzzama­n’ın Cumhuriyet hakkındaki görüşlerin­i tarihi bilgilerle size aktarıyor. Origami, önce hikâyesi sonra da faaliyeti ile sayfalarda yerini aldı. Kâğıttan Tilki yapmak ister misiniz? Haydi, sayfaları karıştırma­ya başlayın...

Ne Haber bölümünde, Kübra Örnek Korkmaz “Minik kalpler iyilik evi”ni ziyaret ediyor. Balat’ta bulunan Minik Kalpler iyilik evi, ihtiyaç sahibi çocukların üşüyen kalplerini ısıtıyor. Haberin detayları derginizde! Fenlerin Dili sayfası, “Mevsimler Nasıl Oluşur?” sorusuna cevap arıyor.

Can Kardeş Dergisi’nin kahramanla­rı macerasına devam ediyor. Vız Vız Arı, Uçan Çocuk, Çizgilerle Kıssalar, Bulmacalar, Şenlik, İkizler ve Asya ile Zamana Yolculuk, yeni konularıyl­a dergide yerini aldı. Derginiz yine dopdolu! Keyili okumalar…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye