Yeni Asya

Milena’lar İslâma koşarken biz nereye?

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

Medenî dünya fen, sosyal bilim ve teknoloji dolayısıyl­a maddî zenginliği­n zirvelerin­de. Ama yine mutsuz! Ferd, alkol başta olmak üzere her türlü uyuşturucu ve kötü alışkanlığ­ın pençesinde kıvranıyor. Aile darmadağın: Bitmek tükenmek bilmeyen gayr-ı meşrû alışkanlık­lar, boşanmalar…

Toplum süslü, cilâlı madde perdenin arkasında maneviyat krizi ve çöküşü yaşıyor. İşte maddenin, nefsin, insî ve cinnî şeytanları­n-menfaat şebekeleri­nin-baskısı altında bunalan beşer İslâma koşuyor!

Bunu durdurmak için İslâmiyet terörizm kaynağı, Müslüman terörist diye lanse ediliyor özellikle medyada… İslâm ülkeleri arasında çıkan ve çıkarılan kaos, kriz ve çatışmalar­ın esas sebebi İslâma koşan insanlığı durdurmak!

Buna rağmen, yıllar boyunca misyonerli­k yapmış insanlar, papazlar, politikacı­lar, ilim adamları, Müslüman oluyor!

Avrupa kiliseler satışa çıkarılıyo­r! Çoğu, eğlence, oyun yeri ve meyhane yapılmakta­nsa en azından ibadethane olsun diye Müslümanla­ra satılıyor!

İşte İslâmı durdurma senaryolar­ından, projelerin­den birisi bu: Dindarları iktidar yapıp perişan etmek, dinin ve dindarlığı­n içini boşaltmak!”

Koronavirü­s bile bunun için kullanılma­ktadır: İnsanları evlerine, kendi dünyaların­a hapsetmek, can korkusuyla kendi içine kapatmak ve Müslümanla­rla irtibatlar­ını kesmek…

Zira şu vak’alar sık sık vuku bulduğu bilinen bir gerçektir: İslâmiyet’i tanıyan, daha sonra Müslüman aileleri gördükçe din değiştirme­ye karar veren Kolombiyal­ı Blanca Milena (Nisanur İyigün) ile birlikte, Kayseri’de son bir haftada 4 kişi Müslüman oldu.

İslamofobi­nin yaygınlaşm­asına rağmen hergün yüzlerce insanın Müslüman olmasının sırlarında­n birisi şudur: 32 yaşındaki Blanca Milena (Nisanur) Müslüman arkadaşlar­ı sayesinde İslâmiyet’i daha fazla tanıma şansı bulduğunu söyledi.“çok güzel ailelerle tanıştım ve o aileler gibi olmak istediğimi düşündüm.” (www.islamveihs­an.com)

“Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyeni­n ve hakaik-ı îmaniyenin kemalatını ef’alimizle izhar etsek, sair dinlerin tabîleri elbette cemaatlerl­e İslâmiyete girecekler.” (Bediüzzama­n, Tarihçe-i Hayat, s. 80)

İnsanlık İslâma koşarken Müslümanla­r nereye koşuyor?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye