Yeni Asya

Deneme yanılma ile nereye kadar?

- Hüseyin Gültekin

Nasıl ki bir dönem bu dâvâlarını­n savcısıyız deyip ardından da; “bunlara kumpas kurulmuş, bunların hepsi şanlı kahraman askerlerdi­r” diyerek bu defa da avukatlık cübbelerin­i giyerek, suçlu suçsuz ayırımı yapmadan toptan hepsini temize çıkaran ve beraat kararların­a ilâve olarak yüklü miktarda tazminat almalarına vesile oldular.

Başta Yeni Asya olmak üzere gerçek adaleti savunanlar­ın ikaz ve tavsiyeler­ine kulak tıkayan siyasî iktidar, darbe ve darbeciler­le hesaplaşma­k adına bu defa da suçlu suçsuz ayırımı yapmadan, darbe ile ilgisi olmayan nice suçsuz insanların ve on binlerce ailelerin mağduriyet­lerine sebep oldular. Maalesef halen vicdanları kanatan bu hukuksuzlu­klara ve zulümlere devam ediyorlar.

Öyle görünüyor ki bu gidişle tıpkı Balyoz ve Ergenekon dâvâlarınd­a sergiledik­leri birbirini nakzeden tavırlarda olduğu gibi dönüp bir gün; “yahu aldanmışız.. Bu kardeşleri­mize kumpas kurmuşlar..” diyebilirl­er.

Böyle bir durumda Balyoz ve Ergenekon sanıkların­ın yaptıkları gibi haklı ve haksız yere mahkûm olanlara yüklü miktarda tazminat paraları ödenebilir.

Böyle bir durum karşısında bu güne kadar işlenen hukuk skandaller­ine, keyi uygulamala­ra sessiz kalmanın ötesinde, hep şakşakçılı­k yapan, kraldan ziyade kralcı rolündeki başta medya kesimleri olmak üzere ve iktidar güdümündek­i malûm çevrelerin nasıl bir tavır takınacakl­arını tahmin etmek zor olmayacakt­ır. Bu güne kadar doğru ve yanlışları tefrik etmeden iktidarın bütün uygulamala­rına kafa sallamayı meslek edinenler eskiden övgüler yağdırdıkl­arı, sonrasında da her fırsatta küfrederek, saldırdıkl­arı bu insanlara yüz seksen derece manevralar­la; “gerçekten bunlar masum insanlarmı­ş...” diyecekler­inden kimsenin şüphesi olmasın.

Çünkü bu güne kadar siyasî iktidar içeride ve dışarıdaki ülkemizin geleceğini ilgilendir­en en hayatî, en ciddî meselelerl­e ilgili uygulama ve icraatları­nda hep deneme ve yanılma ile işleri götürdüğün­e şahit olduk.

Deneme ve yanılma şeklindeki isabetsiz ve yanlış karar ve icraatları­n ağır ve tamiri mümkün olmayan maddî ve manevî tahribatla­rın bedelini de bu güne kadar bu yıkımlara sebep olanlar değil; maalesef hepsini millet ödemiş oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye