Yeni Asya

VATANDAŞIN 28 YILDA BANKALARA ÖDEDİĞİ FAİZ 576.7

VATANDAŞIN BANKALARA OLAN BORCU 896.2 MİLYAR LİRAYA YÜKSELDİ.

- ANKARA AHMET TERZİ

674.2 MİLYAR LİRASı TÜKETİCİ KREDİSİ

birleşik Kamu-İş Konfederas­yonu Başkanı Mehmet Balık: “Bankalara borcun 674.2 milyar lirası tüketici kredilerin­den, 132 milyarı kredi kartlarınd­an kaynaklanı­yor. 18-25 Eylül haasında tüketici kredileri 2.6, milyar, kredi kartı borçları 2.3 milyar lira arttı.”

OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİNDE 52.5 MİLYAR

“bu yıl Ocak-ağustos döneminde bankalara toplam 52.4 milyar lira faiz ödeyen vatandaşla­rın kredi almaya teşvik edilerek bankalara daha fazla borçlandır­ıldığı AKP döneminde ödediği faiz toplam 576.7 milyar Tl’ye ulaştı.”

Birleşik Kamu-İş Konfederas­yonu Genel Başkanı Mehmet Balık, koronavirü­s salgınına karşı alınan önlemler kapsamında gelirinin önemli bir kısmını kaybeden bu sebeple de borçlanmal­arı teşvik edilen vatandaşla­rın bankalara ve finansman şirketleri­ne olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları artmaya devam ettiğini söyledi. Vatandaşın bankalara olan borcunun borcu 18-25 Eylül haasında 4,9 milyar lira artarak 806,2 milyar liraya yükseldiği­ni söyleyen

Mehmet Balık,

“Bu borcun 674,2 milyar lirası tüketici kredilerin­den, 132 milyar lirası da kredi kartlarınd­an kaynaklanı­yor. Söz konusu haa içerisinde tüketici kredileri 2,6 milyar lira kredi kartı borçları ise 2,3 milyar lira arttı. Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları yıl başından bu yana ise 215,8 milyar lira arttı. Bu dönemde tüketici kredileri 200 milyar lira artarken, kredi kartı borçlarınd­aki artış ise 16,1 milyar lira oldu” dedi.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFEDERAS­YONU GENEL BAŞKANI MEHMET BALIK, “VATANDAŞLA­RIN BANKALARA HIZLA BORÇLANDIR­ILDIĞI AKP DÖNEMİNDE BANKALARA ÖDEDİĞİ FAİZ TOPLAM 576,7 MİLYARI BULDU” DEDİ.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye