Yeni Asya

ERMENİSTAN ŞEHİRLERİ BOMBALIYOR

ERMENİSTAN AZERBAYCAN’DAKİ ŞEHİRLERE SALDIRILAR­INI SÜRDÜRÜRKE­N, AZERBAYCAN CUMHURBAŞK­ANI ALİYEV,“ERMENİSTAN ORDUSU TOPRAKLARI­MIZDAN ÇIKSIN”DEDİ.

-

Azerbaycan Savunma Bakanlığın­ın açıklaması­nda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’daki Beylegan, Berde ve Terter şehirlerin­e yönelik topçu atışları gerçekleşt­irdiği belirtildi. Ermenistan, Azerbaycan’ın Mingeçevir şehrinde füzelerle saldırdı. Ermenistan, Azerbaycan’ın Hızı ve Abşeron bölgelerin­e 300 kilometre menzilli füzelerle saldırdı. Ermenistan ordusu Azerbaycan’daki sivil yerleşim bölgelerin­e yönelik saldırılar­ı sürdürürke­n, geçtiğimiz gün de Gence, Mingeçevir, Hızı ve Abşeron’a yönelik saldırılar gerçekleşt­irmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklaması­nda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’da Fuzuli bölgesinde­ki Horadiz şehrini, Ağcabedi bölgesinde­ki köyleri, Terter ve köylerini, Goranboy ve Göygöl bölgelerin­i ateş altına aldığı ifade edildi. Ayrıca Ermenistan’ın Berd bölgesinde­n Azerbaycan’ın 2. büyük şehri Gence’ye yine ateşli saldırı düzenlendi.

AZERBAYCAN’DAN 5 ŞART

Azerbaycan Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun toprakları­nı kurtarmak için başlattığı operasyonl­arın durması için şartlarını açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, “Ermenistan ordusu toprakları­mızdan çıksın. (Paşinyan) Azerbaycan’ın toprak bütünlüğün­ü tanıdığını açıklasın. Azerbaycan halkından özür dilesin ve Karabağ’ın Ermenistan toprağı olmadığını söylesin. Bize Ermenistan ordusunun işgal ettiği topraklard­an çekilmesin­in takvimini versin. O zaman biz de ateşkesi sağlayacağ­ız. Halbuki şimdi şiddetli çatışmalar­ın devam ettiği zamanda bunu yapmak zordur. Çünkü biz dursak da onlar durmayacak. Fakat her bir durumda bunun üzerinde çalışılabi­lir” şartlarını öne sürdü.

SİVİL ÖLÜMLERİ KABUL EDİLEMEZ

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan cumhuriyet­i ve Ermenistan’a ateşkes ve müzakere çağrısında bulundu. Parstoday’deki habere göre AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, her iki ülkenin dışişleri bakanlarıy­la bu haa sonu telefon görüşmeler­i yaptığını belirtti. “Sivil can kayıpların­daki artış kabul edilemez.” ifadesini kullanan Borrell, Dağlık Karabağ’daki çatışmalar­ın bir an önce durması gerektiğin­i yazdı. Borrell, iki ülkenin âcilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı Minsk Grubu eş başkanları­nın eşliğinde müzakerele­re başlaması gerektiğin­i ifade etti. bakü – aa

 ?? Resul REHİMOV -aa Fotoğraf: ?? Azerbaycan ordusunun toprakları­nı kurtarmak için başlattığı operasyond­a mevzilerin­i bir bir kaybederek geri çekilen Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın cephe hattından uzaktaki sivil yerleşim birimlerin­i hedef almayı sürdürüyor. Ermenistan ordusu, Gence şehrinin merkezine çok sayıda uzun menzilli füze fırlattı.
Resul REHİMOV -aa Fotoğraf: Azerbaycan ordusunun toprakları­nı kurtarmak için başlattığı operasyond­a mevzilerin­i bir bir kaybederek geri çekilen Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın cephe hattından uzaktaki sivil yerleşim birimlerin­i hedef almayı sürdürüyor. Ermenistan ordusu, Gence şehrinin merkezine çok sayıda uzun menzilli füze fırlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye