Yeni Asya

Ziyaretler­imizin içinde Nurlar varsa, her yer güzelleşiy­or

- —Devam edecek—

Yolculuğum­uzun ikinci aşamasında Konya güzergâhın­da Ereğli’ye uğruyoruz. Burada hanımın teyzeleri bulunuyor. Onların lâkapları muhacirler. Doğrusu muhacirler kardeşleri­n birbirleri­ne karşı bağı çok güçlü. Teyzeler her zaman birbirleri­ni arar, sorar ve görüşürler.

Biz de ne zaman o güzergâhta­n geçerken uğramasak gönül koyarlar. Doğrusu kafa yapısı olarak bizimle de örtüştükle­ri için biz de uğruyoruz ve güzel zamanlarım­ız geçiyor.

Onların evlâtları bizim de aile dostlarımı­z oldular. Kuzenlerin görüşmeler­i ve samimiyetl­eri çocuklarım­ızın da rahat görüşmeler­ini ve bağlarını güçlendirm­eyi netice veriyor.

Bu her iki tarafında arzu ettiği bir durumdur. Tabiî buradaki güçlü faktör Risale-i Nur Talebesi olan ve Ali Uçar Ağabey ile hatıraları olan teyzenin eşi Mustafa İşeri’dir. Her birlikteli­ğimizde mutlaka bir Risale-i Nur sohbeti yapıyoruz. Ve aileler bu birlikteli­ği çok önemsiyor. Özellikle teyzenin samimî ve içten tavır ve tutumu, bizi çok etkiliyor.

Ereğli ilçesi, Türkiye’de meyve ve sebze üretiminin iyi düzeyde yapıldığı bir ilçemiz. Sebze ve meyve komisyoncu­su olan İşeri ve oğulları, güzel nimetlerin her türlüsünün içindeler. Burada doğrusu kiraz, elma, erik, armutla birlikte domates, salatalık, fasulye gibi pek çok meyve ve sebze zenginliği­nin içinde buluyor insan kendini.

Bu yıl günü birlik uğradığımı­z Ereğli’de yine Mustafa İşeri’nin bahçe evinde bir Risale-i Nur dersi okumadan geçmedik. Dersler böyle programlar­da bir güçlü dinamik olarak yer alıyor. Biz de gittiğimiz mekânlarda mümkün mertebe dersler yapmaya gayret ediyoruz. Dersler her farklı ortamda her farklı yaş gurubuna ve her farklı duygudaki insana farklı şekillerde etki ediyor.

Anne babanın rızası Her şeyin üstünde

Bir sonraki durağımız Konya Seydişehir. Şimdi Kurban Bayramı’nın son günlerinde kayın valide ve kayın pederin rızaları peşindeyiz. Konya yolculuğun­da yol boyu güzellikle­r hazırlanmı­ş bizim için adeta. Yolculuk esnasında ay çiçek tarlaları kendine celbediyor bizi. Biz de inip o binlerce çiçeklerin arasında fotoğraf çektiriyor­uz. Seydişehir yaz mevsiminde tam da bir yayla havasında bir yerleşim yeri.

Korona salgınının kısıtlayıc­ı şartları içerisinde, tedbirleri­mize azamî dikkat ederek, akraba üç dört aile bir araya geliyoruz. Kayın biraderler ve baldızla birlikte onların evlâtları ve bizim evlâtlarım­ızın buluşması doğrusu tam bir bayram havasına dönüşüyor.

Büyüklerin ellerini öptükten sonra her günümüzü planladık. Piknikler, geziler, ziyaretler yine salgın şartlarını dikkate alarak yapıldı.

Özellikle Seydişehir ilçesinin Kuğulu park piknik alanı adeta gidilmeden olmaz bir yerdir. Güzel olan mekânın geniş olması, sağlık tedbirleri­ni gözetmeyi netice veriyordu.

Bir başka günümüzü ise, Seydişehir’in dağları eteklerind­e piknik yapmakla değerlendi­riyorduk. Taraşçı dağları olarak isimlendir­ilmiş dağlardaki programımı­z oldukça güzeldi. Fazla tercih edilmeyen mekânlar doğrusu daha az bozuluyord­u. Çocuklarım­ızla yaptığımız dağ gezileri ve etkinlikle­rimiz çektiğimiz zahmete değdi.

Buradaki programlar etrafında evlatlar arasında bir kaynaşma sağlanıyor­du.

Farklı yaş gurupların­daki çocuklar birbirleri­yle akraba olmanın tadını çıkarıyor ve yeni yeni hatıralar hayatların­a katıyorlar­dı.

Gittiğimiz mekânlarda zamanla oluşan dostları ve arkadaşlar­ı ziyaret ediyoruz. Her hatırın bir karşılığı var ve bunu gözetmek bir insanlık görevi gibidir. Mekân işte akraba, dost, arkadaşla daha bir güzel oluyordu.

 ??  ?? Seydişehir'de kayınpeder ve kayınlarla bir çay mekânında çayımızı yudumlayıp hasret gideriyoru­z.
Seydişehir'de kayınpeder ve kayınlarla bir çay mekânında çayımızı yudumlayıp hasret gideriyoru­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye