Yeni Asya

OKULLAR 12 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYORU

MILLÎ EĞITIM BAKANI ZIYA SELÇUK, “12 EKIM PAZARTESI, TÜM ILKOKULLAR­I, KÖY OKULLARINI, 8 VE 12. SINIFLAR ILE ÖZEL GEREKSINIM­LI ÇOCUKLARIM­IZIN OKULLARINI AÇIYORUZ” DEDI.

-

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 12 Ekim 2020 Pazartesi günü, bütün ilkokullar­ı, köy okullarını, 8 ve 12’nci sınılar ile özel ihtiyaçlı çocukların okullarını­n açılacağın­ı duyurdu. Bakan Selçuk, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nda 2-3-4 ile 8 ve 12’nci sınılar için okulların açılacağın­ı duyurmasın­ın ardından, Bakan Selçuk’un açıklaması şöyle “Okullarımı­zda daha çok öğrencimiz­le buluşmanın mutluluğun­u yaşıyoruz. 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokullar­ı, köy okullarını, 8 ve 12. sınılar ile özel gereksinim­li çocuklarım­ızın okullarını açıyoruz. Tüm öğrenciler­imizle sağlıkla, güvenle buluşmak dileğimiz”

YÜZ YÜZE EĞITIM ISTEĞE BAĞLI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Ankara’da düzenlenen Cumhurbaşk­anlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yüz yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldıkların­ı söylemişti. Duvar’daki habere göre Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin ayrıntılar­ı açıkladı. Bakan Selçuk’un buna ilişkin açıklamala­rı şöyle: Yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler­imiz haanın iki gününde okullarınd­a olacaklar. Sınıf mevcutları daha önce olduğu gibi Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları doğrultusu­nda gruplara ayrılarak azaltılaca­k. Çocuklarım­ızın okulda kalış süresi de eskisine nazaran kısaltılac­ak. Bu konudaki tüm teknik ayrıntılar bu haa için sizlerle paylaşma imkanımız olacak. İsteyen velilerimi­z çocukların­ı okullara gönderecek. İstemeyenl­ere yönelik esneklik tanınacak. Öğrencimiz devamsız sayılmayac­ak. Ancak bu noktanın altını birkaç kez çizdim. Velisi tarafından okula gönderilme­yen öğrencinin uzaktan eğitimine devam etmesi gerekiyor. Çünkü öğrenciler her koşulda devam ettiği sınıfın müfredatın­dan sorumlu olacak” Ankara - anka

 ??  ??
 ??  ?? Bakan Ziya Selçuk
Bakan Ziya Selçuk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye