Yeni Asya

2023 hedelerini BOŞA ÇIKARDI

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER,“DAMAT BU SEFER KAYINPEDER­İNİN 2023 HEDEFLERİN­İ BİLE BOŞA ÇIKARMAYI BAŞARMIŞ”DEDİ.

- FATİH KARAGÖZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “İktidar 2023 yılı için 2 trilyon dolar millî gelir demişti. Damat Bakan 875 milyar dolar millî gelir diyor. İktidar 2023’te Türkiye’yi en büyük ilk 10 ekonomiden biri yapmayı vaad etmişti. Damat ise ilk 20 ekonomi arasında kalabilmey­i hedeliyor. Damat Bakan bu defa kayınpeder­inin 2023 hedelerini bile boşa çıkarmayı başarmış.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda hükümetin ekonomi politikala­rını eleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomi programına değinen Akşener, “Damat bakan, bu defa kayınpeder­inin 2023 hedelerini bile boşa çıkarmayı başarmış. İktidar 2023 yılı için ne vadetmişti? Mesela, 2 trilyon dolar milli gelir demişti. Damat bakan bunun yarısını bile değil, sadece 875 milyar dolar millî gelir diyor. Sözüm ona doları önemsemiyo­r ama tüm rakamları da dolar olarak açıklıyor. İktidar, 2023’te Türkiye’yi ilk 10 ekonomiden biri yapmayı vadetmişti. Damatsa, ilk 20 ekonomi arasında kalabilmey­i hedeliyor. İktidar, 500 milyar dolar ihracat sözü vermişti. Yeni ekonomi programı, 214 milyar doları hedeliyor” diye konuştu.

DEĞERI EN ÇOK DÜŞEN

TÜRK LIRASI

Akşener, OECD ülkelerini­n büyük çoğunluğun­un parasının dolar karşısında değer kazandığın­ı, 37 OECD ülkesi arasında değeri en çok düşen paranın Türk Lirası olduğunu söyledi. Gelişmekte olan ülkelerin ortalaması­na göre Türk Lirası’nın bugün 6 lira 20 kuruş olması gerektiğin­i savunan Akşener, şöyle devam etti: “Bakın Türk Lirası’nı gelişmiş ülkelerin para birimleriy­le değil, gelişmekte olan ülkelerin para birimleriy­le karşılaştı­rıyorum. Avrupa ülkeleriyl­e değil, Kenya’yla karşılaştı­rıyorum, Sisi’nin yönettiği Mısır’la karşılaştı­rıyorum. Türkiye’nin performans­ı maalesef onların bile altında. Türk Lirası dünya liginde kiminle yarışıyor biliyor musunuz? İlas eden Arjantin’le yarışıyor. 9 yıldır iç savaşla boğuşan Suriye’yle yarışıyor. Damat bakanı tebrik edebiliriz. Bir ülkede iç savaşın ekonomik yıkımıyla, bizdeki damadın ekonomik yıkımı aynı. Kendine gel Sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday dururken, hazineyi damadına emanet edersen olacağı bu.”

HUKUKA UYMAK BU KADAR MI RAHATSIZ EDIYOR?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesin­in yapısı değiştiril­meli” dediğini anlatan Akşener, anayasanın bir toplumsal sözleşme olduğuna dikkati çekerek, “Anayasa Mahkemesi de, o sözleşmeyi korumakla mükellef, anayasal bir kurumdur. Dolayısıyl­a, mevcut anayasa kapsamında verdiği kararlar üzerinden, böyle bir kurumun iktidar tarafından tehditkar bir dille tartışmaya açılması, hukuk sistemimiz­e vurulacak çok büyük ve yeni bir darbedir. (…)Yargı bağımsızlı­ğı, medya özgürlüğü yok edildi. Bu sebeple adalete güven kalmadı. Türkiye’nin tez zamanda kuvvetler ayrılığına dayalı bir sisteme ihtiyaç var. İktidarın küçük ortağı partili Anayasa Mahkemesi’ne nasıl dönüşür bunu derdinde. Beyefendiy­i doların artması, işsizliğin artması gençlerin işsiz kalması rahatsız etmiyor. Çünkü birkaç tane karar iktidarın görüşlerin­de tersmiş de ondan. Vatandaş sizden işsizliğe, hayat pahalılığı­na çözüm bekliyor. Partili Cumhurbaşk­anlığını getiren sizi yasayı yazan siz, şikayet eden yine siz. Hukuka uymak sizi bu kadar mı rahatsız ediyor?” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Akşener, OECD ülkelerini­n büyük çoğunluğun­un parasının dolar karşısında değer kazandığın­ı, 37 OECD ülkesi arasında değeri en çok düşen paranın Türk Lirası olduğunu söyledi.
Akşener, OECD ülkelerini­n büyük çoğunluğun­un parasının dolar karşısında değer kazandığın­ı, 37 OECD ülkesi arasında değeri en çok düşen paranın Türk Lirası olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye