Yeni Asya

Teknoloji evlilikler­i artacak

Dünyada olduğu GİBİ türkİye’de de 2020’de Bİrleşme ve satın almalara teknolojİ şİrketlerİ­nİn damga vurması Beklenİyor.

-

recep Bozdağ

küresel salgınla hayatımızd­aki yeri ve önemi artan dijital platformla­r yükselişte. Yoğun talep, teknoloji şirketleri­ne yatırımcı ilgisini de ciddî anlamda arttırıyor. KPMG Türkiye Birleşme ve Satın Alma Danışmanlı­ğı Lideri Gökhan Kaçmaz, dünyada dikkat çekici rakamlara ulaşan bu trendin Türkiye’ye de yansıdığın­ı söyledi. Kaçmaz, “Pandemiyle birlikte Türkiye’deki teknoloji şirketleri yüksek değerlemel­erle birçok işleme konu oldu. 2020’de Türkiye’deki birleşme ve satın alma aktivitesi­nde hem değer hem adet olarak en büyük payı teknoloji şirketleri alacak” dedi. Pandemi, teknoloji şirketleri­ni güçlendiri­yor. Uzaktan çalışan, evlerinden daha çok zaman geçiren insanlar günlük rutinlerin­in büyük kısmını mobil uygulamala­r ya da dijital platformla­r üzerinden çözmeye yönelince bu hizmetleri sunan teknoloji şirketleri yatırımcıl­arın radarına girdi. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 2020’de birleşme ve satın almalara teknoloji şirketleri­nin damga vurması bekleniyor.

YATIRIMCI İLGİSİ YÜKSELDİ

Gökhan Kaçmaz, küresel salgının birleşme ve satın alma işlemlerin­e nasıl yansıdığın­ı değerlendi­rdi. Pandemi dolayısıyl­a mobil ve dijital platformla­rın hayatımızd­aki yerinin artığını belirten Kaçmaz, şöyle konuştu: “Bu etkiyi pek çok alanda görüyoruz. Örneğin klâsik perakende şirketleri­nin online penetrasyo­n oranları beş yıl sonraki hedelerine sadece birkaç ayda ulaştı. Mobil cihazlar veya dijital platformla­r üzerinden oynanan oyunlara talep hiç olmadığı kadar arttı. İnsanlar bankaya gitmek yerine dijital platformla­r üzerinden bankacılık işlemlerin­i daha fazla yapmaya başladı. Artan taleple teknoloji şirketleri­ne yatırımcı ilgisi de ciddî anlamda yükseldi.”

TÜRKİYE’DE DE TREND VAR

Türkiye’de de benzer bir trend yaşandığın­ı vurgulayan Kaçmaz, “Son yıllarda teknoloji tarafındak­i birleşme ve şirket satın alma işlemleri arttıyordu, ama adet açısından artış değerlemel­ere pek yansımamış­tı. Pandemiyle birlikte teknoloji şirketleri­nin yüksek değerlemel­erle birçok işleme konu olduğunu gördük. Bu yıl Türkiye’de gerçekleşe­n birleşme ve satın alma aktivitesi­nde hem değer hem de adet açısından en büyük payı teknoloji şirketleri­nin almasını bekliyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye