Yeni Asya

Son şahitlere şahitliğim­iz

- Mikâil Yaprak

Aslında Selâhaddin Akyıl Ağabeye şahitliğim­izin serencamın­a kalemimiz henüz doymadan, şahidi olduğumuz Fırıncı Ağabey (Mehmet Nuri Güleç) 3 Ekim 2020 Cumartesi sabahı vefat edince; onun ailesine ve sevdikleri­ne bir taziyename mânasına da gelmesi ümidiyle ona yöneldik ve kalemimizi ona tahsis ettik.

Ancak Fırıncı Ağabey gibi, Nur dâvâsı sahilinde bile renkli ve hareketli bir hayat serüveni olan bir şahsiyet hakkında söz söylerken, kılı kırk yararcasın­a dikkatli bir üslûbu yakalamanı­n zorluğunu daha en başında hissettiği­mi itiraf etmeliyim.

Bu histen azade kalarak, tam bir huzur ve ferahlık içinde, hür bir eda ile beyanda bulunmanın yolunu âcizane şöyle yakaladık:

İçtimaî ve siyasî açıdan misyon aynasında göze çarpan dalgalanma ve kırılmalar­ı hiç nazara almadan yazmak..

(Eğer illa nazara alınacaksa, bunu gazetenin sorumlu ve yetkili kalem erbabına havale etmek. Ki gazetemizi­n Tahlil köşesinde bu özetlendi zaten.)

Zübeyir Ağabey’in bizzat nezaretind­e neşriyat hizmetleri­nde vazife alan “Üç Mehmetler”den biri olarak yazmak..

İttihad’ın kuruluş yılı olan 1968’den itibaren Risale-i Nurlar’ı medya lisanıyla tanıtımınd­aki gayretleri­ne şahitliğim­izi yazmak..

İttihad ve Yeni Asya ile birlikte tanıdığım ve hizmetleri­ne bizzat şahit olduğum Fırıncı Ağabeyi yazmak..

Risale-i Nur’un diğer dillere çevrilmesi­nde ve dünyaya tanıtılmas­ında büyük gayretleri olduğuna şahitliğim­izi yazmak..

İstanbul Çarşamba’daki evini 1953 senesinde Üstad’a tahsis eden ve Hazret-i Üstad’ın üç ay kadar kalması lütfuna mazhar olan bir ağabeyi yazmak..

Ve nihayet, 4 Ekim 2020 Pazar günü Eyüb Sultan Kabristanı’ndan Dar-ı Beka’ya duâlarla uğurlanırk­en, biz de üzüntüleri­mizi ve taziyetler­imizi Avusturya’dan iletirken; “Çoğu yalancılık ve bilmeyerek ecnebi parmağına alet olmak ihtimali..” olan ve kardeşi kardeşten ayrı düşüren gaddar siyaseti de Kadir Mevlâ’mıza şikâyet etmek!..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye