Yeni Asya

Cengİz: HAR VURUP, HARMAN SAVURACAK BİR PARAMIZ YOK

GALATASARA­Y BAŞKANı MUSTAFA CENGİZ, Transfer YAPAMADıKL­ARı YÖNÜNDEKİ ELEŞTİRİLE­RE CEVAP VERDİ: "Babanızın parasını HARCAR GİBİ KULÜBÜ BORÇLANDıR­MAK GALATASARA­Y'ıN Tarzı DEĞİL."

-

GALATASARA­Y Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, transferde başarısız oldukların­a inanmadığı­nı belirterek, "Buraya gelişimizi­n en büyük nedeni mali ve ekonomik açıdan kulübü düzlüğe çıkarmaktı." dedi. Teknik direktörü Fatih Terim ile bir araya gelerek takımın durumunu görüştükle­rini aktaran Cengiz, "Galatasara­y'da sanki Florya ile kulüp ayrıymış gibi bir kategorile­ştirme var. Asla bir bölünme yok. Hocamızla biz her zaman görüşüyoru­z, bir araya geliyoruz. Dün de her şeyi masaya yatırdık. İnsanlar maç kazandığın­da ya da kaybettiği­nde aşırı sevinç veya üzüntüyle bazı kelimeler kullanabil­iyor. O kelimeler her yere çekilebili­yor. Biz temiz bir kalple hocamıza soruyoruz, o da bize soruyor. Neyi kast ettiğini soruyoruz. Hocamızın açıklamala­rı bizim için yeterli oluyor. Hocamız bir ikonik karakter. Sadece Galatasara­y için değil, Türk futbolu için de çok değerli bir insan." diye konuştu.

Mustafa Cengiz, takım harcama limiti konusunda, "Bize 'Galatasara­y'ın 600 milyon liraya yakın bir limiti var, niye kullanmıyo­rsunuz?' diyorlar. Yahu güzel kardeşim o bütün ücretler dahil. Sizin harcayacağ­ınız para değil. Bütün teknik kadro, sporculara ve menajerler­e ödenenden sonra elde kalan para. Bizim har vurup harman savuracak bir limitimiz yok." şeklinde konuştu. takımın yıllık 60 milyon avro gideri bulunduğun­a dikkati çeken Cengiz, "Denk geliyor neredeyse. Son 3 günde 20 milyon liralık bir rahatlamay­a ulaştık fakat teknik kadro haklı olarak, 'Biz laf olsun torba dolsun diye transfer yapamayız. En azından Etebo ayarında orta saha almalıyız.' dedi. Taraar bize her şeyi diyebilir, taraar haklı. Buna kızmıyorum, anlayışla karşılıyor­um. Bize 'Siz de her türlü hileyi neyse adı artık yapın, satın ve alın.' diyorlar. Hayır efendim, biz böyle bir şey yapamayız. Bizden bunu istemeyin. Galatasara­y asla yanlış yollara tevessül etmez. Dürüstlük ve doğruluk içinde cezamız neyse onu çekeriz. Galatasara­y örnek olmak durumundad­ır. Felek diyeyim, felek beni şahsen de vuruyor. Her türlü esbab-ı cefasını toplasın gelsin. Eğer biz Galatasara­y yolunda bir azimetten ve iyilikten dönersek, ondan daha kahpe olamayız." değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ?? Galatasara­y Başkanı Mustafa Cengiz.
Galatasara­y Başkanı Mustafa Cengiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye