Yeni Asya

Derneklere, vakılara, kişilere kanunsuz hizmet yapılmış

SAYIŞTAY, 2019 RAPORUNDA, İBB’NİN DERNEKLERE, VAKIFLARA, KİŞİLERE YAPILAN YARDIMLARI­N KANUNSUZ OLDUĞUNU TESBİT ETTİ.

-

Sayıştay’ın “2019 Düzenlilik Denetim Raporu’nda”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bazı dernek ve vakılara ait bakım ve onarım işlerinin yaptırdığı, belediyeye ait araçların dernek, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlar­ının faaliyetle­rinde kullandırı­ldığı konularınd­a tespitler yer aldı.

Sayıştay’ın “2019 Düzenlilik Denetim Raporu”nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bazı dernek ve vakılara ait bakım ve onarım işlerinin yaptırdığı, belediyeye ait araçların dernek, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlar­ının faaliyetle­rinde kullandırı­ldığı konularınd­a tespitler yer aldı. Independen­t’ın haberine göre, kurum raporunda, ücretsiz yapılan bu işlemlerin kanunsuz olduğuna dikkat çekti. Dernek ve vakılarca kullanılan binaların bakım ve onarım işlerinin İBB tarafından yaptırılma­sı, Sayıştay raporunda şu ifadelerle belirtildi:

GÖREVLENDİ­RİLMİŞ,ÜCRETİALIN­MAMIŞ

“İdare tarafından bazı dernek ve vakılarca kullanılan binalara ilişkin bakım ve onarım hizmetinde bulunulara­k yasal dayanağı olmaksızın dolaylı yoldan ayni yardımda bulunulmuş­tur .... Dolayısıyl­a; dernek, vakıf, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekkülle­re belediyele­r tarafından yardım yapılabilm­esini sağlayacak kanunî dayanak mevcut değildir .... Belediyeni­n görev ve sorumluluk alanlarınd­aki konularla ilgili olmayan ve mevzuatına göre kabul edilebilir bir hizmet projesini içermeyen protokolle­re istinalde, vakıf ve dernekleri­n kullanımın­daki taşınmazla­rın bakım ve onarım işlerinin belediyece yaptırılma­sı ve ayni yardımda bulunmasın­ın mümkün olmadığı tespit edilmiştir.” Raporda, İBB’YE ait araçların, dernek, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlar­ının faaliyetle­rinde kullandırı­ldığıyla ilgili olarak “İdare taşıtları, mevzuatına göre kabul edilebilir bir ortak hizmet projesi olmaksızın çeşitli dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşu ve kişiler için görevlendi­rilmiş ve bunun için herhangi bir ücret alınmamışt­ır” denildi.

 ??  ?? Sayıştayra­porundaİbb’yeaitaraçl­arın,dernek,vakıfvediğ­ersiviltop­lumkuruluş­larınınfaa­liyetlerin­dekullandı­rılmasınad­ikkatçekil­di.
Sayıştayra­porundaİbb’yeaitaraçl­arın,dernek,vakıfvediğ­ersiviltop­lumkuruluş­larınınfaa­liyetlerin­dekullandı­rılmasınad­ikkatçekil­di.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye