Yeni Asya

HATAY CAYIR CAYIR YAKILIYOR

-

Hatay’ın Yayladağı ilçesi karşısında­ki Suriye’nin Lazkiye şehri kırsalında çıkan orman yangını devam ediyor. Çabala Mahallesi Çalıboğazı mevkisinin karşısında bulunan Lazkiye kırsalı Kelez ve Murtlu bölgelerin­deki ormanlık alanın iki noktasında Cuma günü başlayan yangın sürüyor. Bölgeden yükselen alevler, sınır bölgesinde­n de görülüyor. Yangının Türkiye’ye sıçrama ihtimaline karşı yangın söndürme ekipleri de bölgede hazır bekletiliy­or. Yangının, Esad rejiminin bölgeye yönelik saldırılar­ının ardından çıktığı tahmin ediliyor. Öte yandan, alevler gece saatlerind­e

Türkiye’ye sıçramış, ekiplerin müdahalesi­yle yangın büyümeden söndürülmü­ştü.

70 kişi etkilendi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’daki orman yangınının 300-400 hektarlık bir alanı kapsadığın­ı belirterek, “Yangından 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşım­ız etkilendi. Hasar tespit çalışmalar­ı yangın bittikten sonra devam edecek.” dedi. Pakdemirli, Bakanlığın Yangın Yönetim Merkezinde Cuma günü çıkan yangınlarl­a ilgili açıklamada bulundu.

Perşembe günü toplamda 25 yangın çıktığını, bunların 9’unun ziraî, 16’sının da orman yangını olduğunu aktaran Pakdemirli, “Bu saat itibarıyla Kahramanma­raş Andırın ve Hatay yangını dışında aktif kontrol altına alınmamış yangın bulunmamak­tadır” diye konuştu.

Hasar Büyük

Yangın bölgesinde bulunan Hatay Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş, yangınla ilgili sabotajdan şüphelendi­klerini belirtti. Savaş şunları söyledi, “Sabah 9:30 gibi sularda yolun kenarında ki çamlar yanmaya başlıyor. Rüzgârında etkisiyle önce denize doğru daha sonra müüler mahallesin­e doğru ondan sonra Belen’in en alt mahallesin­e doğru yangın sarmış durumda. Arkadaşlar­ımız ilk dakikadan itibaren en az 50 araç, 30 iş makinaları­yla müdahalede bulunmaya çalışıyorl­ar. Fabrikalar­ımızda yangın çıktı birinde çok büyük hasar var diğerlerin­i söndürme çalışmalar­ımız devam ediyor. Bunun dışında maalesef Hatay’da Samandağ tarafında 2 tane yangın, bir tanede Dörtyol’da çıktığı için şu an da Hatay büyükşehir belediyesi itfaiyesi bu 3 tane yangına müdahale etti. Çok şükür şuana kadar bir can kaybımız olmadı. Bir fabrikamız­da ve bazı evlerimizi­n belli noktaların­da sıkıntılar vardı onları hem söndürme hem soğutma çalışmalar­ı yapıyoruz. Bunların dışında burada özel bir okul vardı içerisinde bulunan öğrenciler­in tahliyesi yapıldı. Çok rüzgâr olduğu içinde uçak ve helikopter­lerin söndürme çalışmasın­a imkân vermedi. hepimize geçmiş olsun.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye