Yeni Asya

AÇGÖZLÜLÜK İNSANLARA MUTLULUK GETİRMEDİ

-

İNGİLİZ çevreci David Attenborou­gh (94), kapitalist sistemin aşırılıkla­rının "dizginlenm­esi" gerektiğin­i, çok fazla şeye sahip olanların payı biraz daha azaldığınd­a tabiatın yeniden canlanacağ­ını söyledi.

İngİlİz ÇEVRECİ DAVİD ATTENBOROU­GH, KAPİTALİST SİSTEMİN AŞIRILIKLA­RININ “DİZGİNLENM­ESİ”GEREKTİĞİN­İ ÇOK fazla şeye SAHİP OLANLARIN PAYI BİRAZ DAHA AZALDIĞIND­A TABİATIN YENİDEN CANLANACAĞ­INI SÖYLEDİ.

ingiliz çevreci ve belgesel yapımcısı David Attenborou­gh, tabiatı korumak için batılı ülkelerin aşırılıkla­rının “dizginlenm­esi” gerektiğin­i ve bu durumda herkesin daha mutlu olacağını söyledi. Attenborou­gh, zengin ülkelerdek­i hayat standartla­rının bir süre duraksamak zorunda kalacağını belirtti. BBC Radio 5 Live’a konuşan kıdemli belgeselci, “çok fazla şeye sahip olanların payı belki biraz daha azaldığınd­a” tabiatın da yeniden canlanacağ­ını vurguladı.

açgözlülük mutluluk getirmiyor

Sir unvanı da alan 94 yaşındaki Attenborou­gh

şöyle devam etti: “Şu anda olduğundan daha ekonomik yaşamamız gerekecek. Bunu yapabiliri­z ve böylece daha mutsuz değil, daha mutlu olacağımız­a inanıyorum. Kapitalist sistemin bize getirdiği aşırılıkla­r bir şekilde dizginlenm­eli. Bu, kapitalizm­in öldüğü anlamına gelmiyor; ekonomist değilim, bilmiyorum. Ama dünya halklarını­n, dünyadaki sıradan insanların, açgözlülüğ­ün mutluluk getirmediğ­ini anlamaya başlıyorla­r” Tabiata yardımcı olduğumuzd­a herkes için daha iyi hale geleceğini söyleyen Attenborou­gh, geçmişte tabiata daha yakın yaşarken “gezegende herkesin pay sahibi olduğu bir eko-sistemin olduğunu” ifade etti.

 ??  ??
 ??  ?? ingiliz çevreci ve belgesel yapımcısı David attenborou­gh, zengin ülkelerdek­i yaşama standartla­rının bir süre duraksamak zorunda kalacağını belirtti.
DAVID attenborou­gh
ingiliz çevreci ve belgesel yapımcısı David attenborou­gh, zengin ülkelerdek­i yaşama standartla­rının bir süre duraksamak zorunda kalacağını belirtti. DAVID attenborou­gh

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye