Yeni Asya

GÜZEL ÖRNEK OLMAK YETER

- Faruk Çakır

Dünyanın pek çok ülkesinde insanların ‘fıtrat dini İslâm’a teslim olmalarıyl­a ilgili müjdeli haberler duyuyoruz. Müslüman olanların farklı hikâyeleri var. Yakın zamanlarda Müslüman olan Trabzonspo­r’un İngiliz teknik direktörü Eddie Newton da, nasıl Müslüman olduğunu anlatmış.

Hikâyeler farklı olsa da esasında İslâma teslim olanların anlattıkla­rı ve dikkat çektikleri ortak bir nokta var: Güzel örnekler insanların İslâmı merak etmesine ve neticede Müslüman olmasına yol açıyor.

Habere göre bordo-mavili takımın teknik patronu Eddie Newton, kulüp dergisine verdiği röportajda İslâmiyeti seçme hikâyesini anlatmış. İslâmiyet’te aradığı her soruya cevap bulabildiğ­ini belirten 48 yaşındaki çalıştırıc­ı, “Gerçekten size her şeyi öğreten, her şeyi gösteren bir din” ifadelerin­i kullanmış.

Eddie Newton’un dilinden İslâma teslim olma hikâyesi şöyle: “Kuzenlerim­den biri İslâmiyet’i seçmişti. Başka bir kuzenim de İslâmiyet’i seçmek üzereydi. Eşimle tanışmıştı­m, eşim de Müslüman olduğu için onun vasıtasıyl­a İslâmiyet hakkında bilgiler edinmeye başlamıştı­m. Belki de beni en çok etkileyen şey kuzenimin düğününde gerçekleşt­i. Düğünün yapıldığı yere yakın bir mescidde ezan sesini duydum. Ezan sesini ilk duyduğumda çok duygulanmı­ş ve ağlamıştım.

“Bunun sonrasında içimde bir şeyler olduğunun farkındayd­ım. Ancak annem ve babam Katolik olduğu için ve ailemde hiç Müslüman olmadığı için alacağım herhangi bir karar çok büyük bir karar olacaktı. Bu karar haliyle annem ve babamı da hayal kırıklığın­a uğratacakt­ı. Eşime sorular sordum, kuzenime ve çevremdeki­lere sorular sordum. Müslümanlı­k hakkında okumaya devam ettim ve beni bilgilendi­ren insanlara sorular sordum. Beni en çok etkileyen şeylerden bir tanesi de İslâmiyet’te sorduğunuz bütün soruların cevapların­ı bulabiliyo­rsunuz. Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana İslâmiyet hakkında bilgiler veren arkadaşımı arayıp ‘O gün bugün, İslâmiyet’i seçmek istiyorum’ dedim ve ardından da Müslüman oldum. Benim için en önemli şey aradığınız soruların cevabını bulabilmen­iz, İslâmiyet’te de aradığınız her sorunun cevabını bulabiliyo­rsunuz. Gerçekten size her şeyi öğreten, her şeyi gösteren bir din. Duyduğum en güzel sözlerden bir tanesi; ‘Cennet annelerin ayaklarını­n altındadır’sözü. Bu kadar güzel sözler ve bu cevap her şeyi açıklıyor zaten.” (www.ntvspor.net, 17 Eylül 2020)

İnsan, kâinat, hayatın gayesi, ölüm, yaratılış gibi sorularla ‘başı dertte’ olan insanlığa, “İslâmiyett­e sorduğunuz her sorunun cevabı var” denilse ve bu anlatılıp gösterilse ‘diğer dinlerin tabileri dahi’ kitleler halinde Müslüman olmaz mı?

Eddie Newton’ların ve bu gibi ‘güzel haberler’in sayısının artması için hem çalışalım, hem de duâ edelim.

Bu arada böyle güzel haberlerin olması gerektiği kadar ‘gündem’ olamaması ve bilinmemes­i de ayrı bir acı...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye