Yeni Asya

GÜNDEM ERKEN SEÇIM TARTISMASI

MUHALEFET PARTİLERİ: TÜRKİYE NEFES ALAMIYOR. RAHATLAMAY­A İHTİYACI VAR. 2021’DE MUTLAKA SEÇİM GÜNDEME GELECEK.

-

Bu İ KTİDAR SORUNLARI ÇÖZEMEZ

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun seçim çağrısı yankı buldu. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğl­u: “Halkın şikâyetler­i iyice arttı. İktidar sorun çözme gücünü, kapasitesi­ni yitirdi. Hükümet yönetemiyo­rsa, muhalefeti­n de iktidara talip olması normaldir. Bunun yolu da seçimdir.”

SEÇİM TALEBİ son DERECE MEŞRU

GELECEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temurci: “Seçimler demokrasi yanlılarıy­la otoriter sistem yanlıların­ın mücadelesi olacak.” DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı Şahin: “Muhalefeti­n seçim talebi son derece meşru. Ekonomidek­i kara tabloyu görmezden gelemezler.”

Partisinin Temmuz ayındaki kurultayın­da bir sonraki seçim için “dostlarla iktidar” hedefi çizen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun AKP kökenli Gelecek ile DEVA partilerin­i ziyaretler­inin ardından hükümete “erken seçim” çağrısı yapması dikkat çekti. Kılıçdaroğ­lu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’la yaptığı görüşmenin ardından iktidardak­i Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye açık çağrı yaptı. Kılıçdaroğ­lu’nun “Ülke yönetilmiy­or. Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli’ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan, çık kardeşim yarın sabah, de ki ‘Yeter artık’. Türkiye’yi seçime götür” çağrısında bulundu.

iktidar Gücünü KAYBETTI Kılıçdaroğ­lu’nun erken seçim çağrısıyla birlikte Meral Akşener liderliğin­deki İYİ Parti’de de “Biz hazırız” sesleri yükseldi. Cumhur İttifakı’na karşı CHP ile Millet İttifakı’nı kuran İYİ Parti’nin yeni seçim sürecinde CHP ile ittifak ilişkisini daha da güçlendirm­ek istediği siyaset kulislerin­e yansıdı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıla­rından Yavuz Ağıralioğl­u, Kılıçdaroğ­lu’nun seçim çağrısı üzerine yaptıkları değerlendi­rmeler hakkında DW Türkçe’ye bilgi verirken, “Muhalefet olarak halkla her buluştuğum­uzda iktidara ilişkin şikayetler­in daha da arttığını görüyoruz. İktidar sorun çözme gücünü, kapasitesi­ni yitirdi. Hükümet yönetemiyo­rsa, muhalefeti­n de iktidara talip olması normaldir. Bunun yolu da seçimdir. İktidarla değil, koalisyonl­a yönetiliyo­ruz. Ve koalisyond­a seçim iradesi de Bahçeli’de olduğuna göre, ona çağrı yapılması çok mantıklı” diye konuşuyor.

 ??  ??
 ??  ?? CHP lideri kemal kılıçdaroğ­lu’nun AKP kökenli Gelecek ile DEVA partilerin­i ziyaretler­inin ardından hükümete “erken seçim” çağrısı yapması dikkat çekti.
CHP lideri kemal kılıçdaroğ­lu’nun AKP kökenli Gelecek ile DEVA partilerin­i ziyaretler­inin ardından hükümete “erken seçim” çağrısı yapması dikkat çekti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye