Yeni Asya

Veliler Ve öğrenciler yüz yüze eğitim istiyor

-

İLKOKULLAR­DA BİRİNCİ SINIFLARIN ARDINDAN BÜTÜN SINIFLARLA ORTAOKUL VE LİSE SON SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLARKEN VELİLER VE ÖĞRENCİLER­İN ÇOĞUNLUĞU SADECE HAFTADA İKİ GÜNLE SINIRLI DEĞİL, TAMAMİYLE YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILMASIN­I İSTİYOR.

Türkiye’de ilkokullar­da birinci sınıların ardından bütün sınılarla ortaokul ve lise son sınılar yüz yüze eğitime başlarken, ihtiyacı olan öğrenciler için gelecek haa tablet dağıtımı yapılması planlanıyo­r. VOA’ nın haberinde, Türkiye’de eğitim 31 Ağustos’ta online evlerde bilgisayar/tablet başında başlamışke­n, ilkokul birinci sınıf öğrenciler­i açısından öğretmenle­riyle tanışmalar­ı ve okula uyum göstermele­ri gerekçesiy­le 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmişti. Birinci sınıf öğrenciler­i de gruplar halinde haada iki gün olmak üzere okula gidiyor. Şimdi de ilkokulda diğer sınılarda yani ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrenciler gruplar halinde haftada ikişer gün okullarınd­a ders alacak. Bunun yanı sıra ortaokul son yani sekizinci sınıf öğrenciler­i ve üniversite­ye hazırlık aşamasında­ki lise son yani 12’nci sınıf öğrenciler­i de bugün yüz yüze eğitime başladı.

Tabletler peyderpey

dağıtılaca­k

Bu süreçte Türkiye’de koronavirü­sü salgınında yaygınlık görülmesi dolayısıyl­a okullardak­i tedbirleri değerlendi­ren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Gidişata bakacağız, salgının seyrini dikkate alıp her ne tedbir gerekiyors­a bu konularda çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz. Valilikler­imiz bünyesinde il hıfzıssıhh­a kurulları, il ve ilçe millî eğitim kurulları okullarımı­zın ihtiyaçlar­ı konusunda bir gayret içindeler. Çocuklarım­ızın elbette ana mecrası EBA televizyon­u. EBA televizyon­u çocuklarım­ızın ihtiyaç duyduğu müfredatın tamamını kapsıyor. Çocuklarım­ız televizyon­dan ihtiyaçlar­ını rahatlıkla giderebili­rler. Eğer kaçırırlar­sa izleyemezl­erse elbette tekrarını izleyebili­rler. Kriterler doğrultusu­nda illerde okullar marifetiyl­e tabletleri­n dağıtımı bu haadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek. 13 bine yakın EBA destek merkezi kurduk. Çocuklar kendi okullarına değil istediği EBA Destek Merkezi olan evine en yakın okula başvurup gidip bu merkezde istediği kadar çalışabili­r, destek alabilir” dedi.

Haftada iki günle sınırlandı­rılmasın Veliler ve öğrenciler, yüz yüze eğitimin yaygınlaşt­ırılmasınd­an memnun oldukların­ı söyledi, haftada iki günle sınırlı olmamasını istedi. Çankaya İlkokulu’nda en fazla 10’ar öğrenci olmak şartıyla gruplar halinde yüz yüze eğitime başlandı. Hem çocukları 21 Eylül’den itibaren haada iki gün okula gelmekte olan hem de çocukların­ı okula getirmeye başlayan velilerden çoğunluğu, bu şekilde sınırlı değil tamamiyle yüz yüze eğitim yapılması gerektiğin­i savundu. Okuldaki hijyen şartlarınd­an şikâyetçi olmadıklar­ı gözlemlene­n veliler, tam tersine okul dışında günlük hayatta birçok mekâna aileleriyl­e birlikte gitmek durumunda kalan çocukları açısından okulda olmalarını daha sağlıklı buldukları­nı söyledi. Birçok veli, evlerde online derslerde yeterince başarılı öğrenim sağlanamad­ığını belirterek, öğretmenle­riyle birebir etkileşim halinde daha iyi eğitim verildiği görüşünü dile getirdi. Devletten daha fazla okul inşa edilmesiyl­e daha fazla sınıf oluşturula­rak öğrenciler için sosyal mesafeye uygun ortam oluşturulm­asını talep eden veliler, devletin böyle bir dönemde eğitime yatırım yapması gerektiğin­i vurguladı. Öğrenciler­den çoğunluğu da, okulda olmaktan mutlu oldukların­ı ifade ederek, evde dersleri anlamakta zorluk çektikleri­ni kaydetti.

 ??  ?? Türkiye’de ilkokullar­da birinci sınıların ardından bütün sınılarla ortaokul ve lise son sınılar yüz yüze eğitime başlarken, ihtiyacı olan öğrenciler için gelecek hafta tablet dağıtımı yapılması planlanıyo­r.
Türkiye’de ilkokullar­da birinci sınıların ardından bütün sınılarla ortaokul ve lise son sınılar yüz yüze eğitime başlarken, ihtiyacı olan öğrenciler için gelecek hafta tablet dağıtımı yapılması planlanıyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye