Yeni Asya

Denizli Mahkemeler­i ve Beraat

-

Daha sonra meşhur Denizli mahkemeler­i, Bediüzzama­n Said Nursî’nin büyük müdafaası ve nihayetind­e beraat. Şahıslarda­n çok Kur’an tefsiri Risale-i Nur’un beraat etmesi önemli… Her şeyi göze alıp adaletle karar veren Hâkime Hesna Hanım… Kaderin garip bir tecellisi; o zamanın zanlısı ve berat verenin torun ve yakınları yetmiş beş sene sonra bir yuva kurdular. Ailemizin bir parçası oldular. Mahkeme safahatınd­a o zor şartlarda, ilerde akraba olacakları kimin aklına gelirdi. Babaları beraat edip geldiğinde “çok sevindik” derlerdi. Başta hapishaned­eki arkadaşlar­ı olmak üzere ziyaretine gelirlerdi” diye anlatmıştı Hüsniye Hanım. “Meşhur olduğu için olsa gerek özellikle Şemseddin Yeşil Hoca’yı hatırlıyor­um. Ziyarete gelirken hep beş-altı talebesiyl­e gelirdi. Uzun saçlı talebeleri vardı. Hoca, babamı çok sever ve sayardı. Bazen de lokum ve badem ezmesi gibi hediyeler gönderirdi. Çocukluğum­da kalan hatıralard­an…”yine Zekeriya Hoca ve talebeleri de Allah razı olsun ziyaret ederlerdi.

“Hapisten geldikten sonra hep başı ağrırdı. Üç-dört sene sonra da 45 yaşlarında vefat etti. Neden ağrıdığını sorduğumuz­da da “Hapishanel­erde o buz gibi betonların üzerinde çok yattık, kızım!’ dediğini hiç unutamıyor­uz” diye anlatırlar­dı.

O, Bediüzzama­n Said Nursî’nin “benim yerime şehid oldu” dediği Hafız Ali Abi’ye ilk kavuşanlar­dandı. İnşallah o da hastalığı sebebiyle manevi şehitler zümresine dahil olmuştur. Cenab-ı Hak

(cc) mekanların­ı cennet eylesin. Geride kalanları da saffı evvellerin çektikleri çileler hürmetine imankur’an davasında daim eylesin!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye