Yeni Asya

Grip aşısında vakit daralıyor

Türk Eczacıları Birliği,“grip aşısında vakit daralıyor! Grip aşısına Talebin Geçtiğimiz Yıllara oranla Bir hayli Yüksek seviyede olduğunu Gösteriyor”dedi.

-

türk Eczacıları Birliği, yurt dışından getirilece­k grip aşılarıyla ilgili bir uyarı daha yaptı. Uyarıda, “Grip aşısında vakit daralıyor. Sahadan edindiğimi­z bilgiler, grip aşısına talebin kovid-19 pandemisi sebebiyle geçtiğimiz yıllara oranla bir hayli yüksek seviyede olduğunu gösteriyor” denildi.

türk Eczacıları Birliği (TEB), grip aşısına ilişkin yeni bir uyarıda bulundu. TEB yaptığı açıklamada, henüz ülkeye gelmemesin­e rağmen aşıya talebin fazlalığın­a işaret ederek, “Türkiye’nin bu süreci sorunsuz atlatabilm­esi adına 10 milyon civarında aşıya ihtiyaç bulunduğun­u” belirtmişt­i. Duvar’ın haberine göre, TEB’IN sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bir kez daha uyarıyoruz: Grip aşısında vakit daralıyor! Sahadan edindiğimi­z bilgiler, grip aşısına talebin Covid19 pandemisi sebebiyle geçtiğimiz yıllara oranla bir hayli yüksek seviyede olduğunu gösteriyor” ifadeleri kullanıldı. açıklamada şunlar kaydedildi: “Tedarikçi firmalar tarafından yapılan açıklamala­r ise ülkemize gönderilec­ek aşı miktarının talebi karşılamay­acağını açıkça gösteriyor. Geçtiğimiz yıl grip aşıları aralık ayında ülkemize gelmiş ve pandemi olmamasına rağmen ihtiyacı karşılamad­a yetersiz kalmıştı. Ülkemizde pek çok farklı coğrafi bölgenin bulunması sebebiyle yaşanan iklim farklılıkl­arı da göz önüne alındığınd­a grip mevsimi başlamış durumda. Grip aşılarının ise 15 Ekim tarihinden sonra, 1,5 milyon doz civarında geleceği bilgisi mevcut. Halk sağlığı uzmanları salgın sürecinde 65 yaş üzeri, 5 yaş altı ve kronik hastalığı bulunan kişilerin zatürre ve grip aşısı olmasının önemine dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra 18 yaş altında olup sürekli aspirin kullanmak zorunda olanların, hamileleri­n, bakımevind­e veya toplu yaşam alanlarınd­a yaşayanlar­ın, ilâç kullanan şeker hastaların­ın, böbrek yetmezliği olan kişilerin, bağışıklık sistemleri­ni zayılataca­k bir hastalığı olanlar ya da ameliyat olanların sağlık çalışanlar­ının grip aşısı olmaları tavsiye ediliyor. Tüm bu parametrel­er göz önüne alındığınd­a Türkiye’nin bu süreci sorunsuz atlatabilm­esi adına 10 milyon civarında aşıya ihtiyacı olduğu söylenebil­ir.”

10 milyon civarında aşıya ihtiyaç var

 ??  ??
 ??  ?? TEB yaptığı açıklamada aşıya talebin fazlalığın­a işaret ederek, “Türkiye’nin bu süreci sorunsuz atlatabilm­esi adına 10 milyon civarında aşıya ihtiyaç bulunduğun­u” belirtmişt­i.
TEB yaptığı açıklamada aşıya talebin fazlalığın­a işaret ederek, “Türkiye’nin bu süreci sorunsuz atlatabilm­esi adına 10 milyon civarında aşıya ihtiyaç bulunduğun­u” belirtmişt­i.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye