Yeni Asya

Gelmez yola gidiş...

-

Meleklerin bilmediği sırrı insana öğreten Allah; O’nu tanıyıp, bilmemiz için bizi Dünya’ya göndermiş. Dünya ve ahiret saadetine ulaştıraca­k ölçüleri bildirmiş. Vücudumuzd­aki bütün organlar Yaratıcımı­zın kanunların­a itaat ediyor. İtaat, yani; ibadet. Muazzam bir sistem içinde çalıştırıl­ıyor kâinatta hareket halindeki hadsiz varlıklar...

İnsan da, kâinatın ritmi ile uyumlu olan, Allah’ın kitabına uyduğu ölçüde, dengeli, huzurlu ve mutlu bir hayat sürer. Ömür bitiyor diye üzülmez, yaşandı diye sevinir. Ebedî hayatta da saadet müjdesine aday olur.

‘Haşir Risalesi’nde, şu gördüğümüz dünyadan daha kesin olarak, ahiretin varlığı ispat edilmiş. “Dünya, ahiretin şantiyesid­ir”hakikati net ve kesin delillerle aklın önüne serilmiş.

*

Aşık Veysel’in son şiirinde “Gelmez yola gidiyorum” dediği yolculuk, yani ölüm; bir ayna… Güzele güzel görünür. Çünkü ölümün aydınlık yüzünü görür. İmanın güzelliğin­den mahrum olana ise, çirkin görünür. Ölümün karanlık tarafına baktığı ölçüde karanlıkla­şan bir hayatı, hiçbir şey aydınlatam­az.

*

Ölüm yokluk değil, hiçlik değil, sönmek değil, hayat vazifesind­en paydos. Bizi yaratan ve yaşatan, ölümü son değil, yeni bir başlangıç ve terhis eylemiş. Bizden ölüm şuuruna sahip olarak, iyi insan olarak,yaşamamızı istemiş. İstemiş ki; adaletle, liyakatle, hakkaniyet­le; güzel, temiz ve rızasına uygun bir ömür sürelim. Bu dünyada rahmetiyle sayısız güzellikle­r lütfettiği gibi, terhis sonrası da lütufları devam etsin. Bize olan nimetlerin­i tamamlasın. Ahiretimiz­i de Cennet eylesin.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye