Yeni Asya

ORTAK PAYDADA BIRLESELIM TÜRKIYE’YE NEFES ALDIRALIM

DP’DEN DEVA PARTİSİNE ZİYARET. UYSAL: SİYASÎ AKTÖRLER ORTAK PAYDALAR ÜZERİNDE ÜLKEYE NEFES ALDIRMAK MECBURİYET­İNDE. BABACAN: HUKUK HERKESE LÂZIM.

- FATİH KARAGÖZ

demokrasin­in oksijeni tükeniyor

Gültekin Uysal: “Türkiye’de demokrasin­in oksijenini­n tükenmeye yüz tuttuğu bir dönemde siyasî partiler milletin adeta soluk borusu. Siyasî aktörler ortak paydalar oluşturup ülkeye derinden bir nefes aldırmak mecburiyet­inde.”

ışık saçacak yer tbmm olmalı

Uysal: “Bu manada bütün siyasî partiler ile olumlu ilişkileri­mizi sürdürüyor­uz. Türkiye’de bu alt üst oluşu düzeltecek olan siyasettir. Bunun da sahnesi TBMM’DIR. Dara düşüldüğün­de ışık saçacak yer TBMM olmalıdır. ”

yargı hükümetin aracı değil

Ali Babacan: “Yargı hükümetin elinde kullanılac­ak bir araç değil, olamaz. Hukuk devletinde böyle birşey kabul edilemez. AYM kararları yargıyı da, hükümeti de, anayasaya aykırı yasalar için Meclisi de bağlar.” u

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, beraberind­eki heyetle birlikte Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Ali Babacan’a “hayırlı olsun” ziyaretind­e bulundu. Görüşmeler­in ardından açıklamala­rda bulunan DP Genel Başkanı Uysal, Türkiye’nin can yakıcı meseleleri olduğunu belirterek, “Dün yaşananlar bile Türkiye’de turnusol testi vazifesi görebilir. Adeta kurumlar arası ampul savaşların­ın yaşandığı, Anayasa mahkemesi üyesinin bir yargıca/hâkime yakışmayac­ak üslup içerisinde­ki tavrı, sonrasında ona karşı yanlışta yarışan kurumlar görüntüsü çıkması ülke için bir büyük zaafiyet olduğu kanaatinde­yim” dedi.

hürrİyetle­rİn temİnatı MECLİSTİR

Aym’nin CHP eski Milletveki­li Enis Berberoğlu kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “yeniden yargılamay­a” yer olmadığını kararını değerlendi­ren Uysal, “Bu açıdan bakınca maalesef önceki gün ortaya çıkan karar, bir alt mahkemenin normlar hiyerarşis­ini tersyüz edecek, Türkiye’deki siyasal düzeni -ki AYM bunun en önemli kolonların­dan birisidir- bunun çökmesine vesile olacak bir tavır içerisine girdi. Elbette Akşam yanan ışıklar üzerinden bir değerlendi­rme yapıldı. Açık yüreklilik­le ifade etmem gerekir ki haklar ve özgürlükle­rin teminatı TBMM’DIR. Bu manada demokratik kanallara aktarmak Türkiye’nin bu olanı biteni alt üst oluşu düzeltecek olan siyasettir. Bunun da sahnesi TBMM’DIR. O nedenle dara düşüldüğün­de ışık saçacak yer TBMM olmalıdır” dedi.

üstesİnden GELEBİLİRİ­Z Türkiye’nin çok ağır problemler­inin olduğunu, beraberind­e de problem çözebilece­k kurumların­ın olduğunu da söyleyen Uysal, “Ama bugün ülkeye baktığımız­da problemler­i demokratik kanallara aktarabile­n ne de hukukî kanallara aktarıp çözüm üretebilen bir portre ile karşı karşıyayız. Siyaset öncelikle kendi çözüm bulamadığı için hukuka referans verdiğinde hukukun da problemi daha da katmerlend­irdiği bir süreçle bugün karşı karşıya kaldık” diye konuştu. Siyasî partilerin milletimiz­in adeta soluk borusu olduğunu ifade eden Uysal, “Siyasî aktörler, kurumlar ortak paydaları oluşturmak ve Türkiye’ye bir derinden nefes aldırmak mecburiyet­inde. (…) Tüm olumsuzluk­lara rağmen Türkiye’nin yerleşik çıpalarını­n, var olan kurumların­ın bir iklim değişikliğ­i ile beraber tüm meseleleri­n üstesinden gelebilece­k gücü vardır. Yeter ki bu noktada büyük toplumsal ve iktisadi kırılmalar yaşamayalı­m” diye konuştu.

 ??  ?? demokrat Parti (dp) Genel başkanı Gültekin uysal, Partisi demokrasi ve atılım (deva) partisinin Genel başkanı ali babacan'ı genel merkezinde ziyaret etti.
demokrat Parti (dp) Genel başkanı Gültekin uysal, Partisi demokrasi ve atılım (deva) partisinin Genel başkanı ali babacan'ı genel merkezinde ziyaret etti.
 ??  ?? Demokrat Parti (DP) lideri Gültekin Uysal
Demokrat Parti (DP) lideri Gültekin Uysal
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye