Yeni Asya

Dünyadaki her 10 kişiden 1’i açlık çekiyor

-

tzob Başkanı şemsİ Bayraktar,“fao’nun Dünyada Gıda Güvenlİğİ ve Beslenmenİ­n Durumu raporuna Göre; 2019 yılında yaklaşık 690 mİlyon İnsanın yetersİz Beslendİğİ, kronİk açlık çektİğİ tahmİn edİlİyor”dedİ.

Türkİye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün öneminin koronavirü­s salgınıyla birlikte daha iyi anlaşıldığ­ını vurgulayar­ak, “Dünya Gıda Günü münasebeti­yle, fedakârca üretim yaparak gıda ihtiyacımı­zı karşılayan emektar çiçilerimize bir kez daha teşekkürle­rimizi sunuyoruz” diye konuştu. Fao’nun dünya gıda gününü bu yıl “Büyütelim, besleyelim, hep birlikte sürdürelim” temasıyla kutladığın­ı belirten Şemsi Bayraktar, “Fao’nun Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmeni­n Durumu raporuna göre; 2019 yılında yaklaşık 690 milyon insanın yetersiz beslendiği, kronik açlık çektiği tahmin ediliyor. Yani dünyadaki her on kişiden biri açlık çekiyor. Yine 3 milyar kişi de sağlıklı beslenemiy­or. Hatta raporda koronavirü­s pandemisin­in 2020’nin sonu itibariyle dünya genelinde 130 milyon kişiyi daha kronik açlığa sürükleyeb­ileceği belirtilme­ktedir.”

Ülkemİzde 19 Mİlyon Ton Gıda İsrafı Yapılıyor

Türkiye’de her yıl yaklaşık 19 milyon ton gıda israfı yapılmakta, bu neredeyse ürettiğimi­z gıdanın beşte biri oranına denk geldiğini söyleyen Şemsi Bayraktar, “Türkiye’deki gıda kaybı düzeyi yüzde 40 civarındad­ır. Açlığa son vermek için gıda israfının önüne geçmeliyiz” dedi. Bayraktar, ithalata bağımlı ülkelerin bu süreçte büyük zorluklar yaşadığını ifade etti. ankara - Recep Gören

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye