Yeni Asya

YINE SIVILLER HEDEFTE

ERMENİSTAN’IN GENCE’Yİ İKİNCİ KEZ VURAN FÜZE SALDIRISIN­DA 2’Sİ ÇOCUK 13 SİVİL DAHA CAN VERDİ. BÖYLECE SİVİL AZERİ KAYIPLARIN SAYISI 60’A ÇIKTI.

-

aliyev: biz Sivillerle Savaşmayiz

erivan yönetimini­n sivillere saldırı nedeniyle yargılanma­sı gerektiğin­i belirten azerbaycan Cumhurbaşk­anı ilham aliyev, "Onların cevabını savaş meydanında veriyoruz. biz hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadık, savaşmayac­ağız” diye konuştu.

erivan DOĞRU Söylemiyor

ermenistan’in “gence ve Mingeçevir ‘i biz vurmadık” açıklaması inandırıcı bulunmazke­n, saldırıda kullanılan grad füzelerini­n menzilinin erivan tarafından iddia edildiği gibi 20 km değil, 40-50 km olduğu belirtildi.

Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, sivil yerleşim birimlerin­e Ermenistan ordusunca yapılan saldırılar­ın cevabını savaş meydanında verecekler­ini bildirdi.

Aliyev, gerçekleşt­irdiği ulusa sesleniş konuşmasın­da, faşist Erivan yönetimini­n Gence’ye saldırarak bir daha savaş suçu işlediğini belirtti. Gence ve Mingeçevir’e yapılan namert saldırı sonucu 13 sivilin öldüğünü ve 50’den fazlasının da yaralandığ­ını hatırlatan Aliyev, saldırılar­ın Azerbaycan halkının iradesini kıramayaca­ğını vurguladı. Erivan yönetimini­n sivillere saldırı nedeniyle yargılanma­sı gerektiğin­i belirten Aliyev, “Onların yanıtını savaş meydanında veriyoruz. Şehit olan masumların intikamını savaş meydanında alıyoruz ve alacağız. Biz hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadık, savaşmayac­ağız. Biz Ermeni değiliz.” dedi.

BU FAKİR ÜLKE BU SİLÂHLARI NEREDEN BULUYOR?

Azerbaycan ordusunun toprakları­nı kurtarmak için başlattığı operasyonl­arda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silâh ve mühimmatı imha ettiklerin­i vurgulayan Aliyev, “Bugüne kadar imha edilen ve ele geçiren silahların maliyeti en az 2 milyar dolardır. Fakat yine de silâhları var. Sormak gerekir. Onları kim silâhlandı­rıyor? Fakir bir ülkede bu kadar silâh ne arıyor? Bugün de onlara kaçak yolla silah gönderiliy­or. Biz bu sorulara yanıt istiyoruz.” şeklinde konuştu. bakü - aa

 ?? Fotoğraf: Onur Çoban- aa ??
Fotoğraf: Onur Çoban- aa
 ??  ?? Ermenistan'ın Azerbaycan'ın ikinci büyük şehrii Gence'ye düzenlediğ­i füze saldırısın­da ölen sivillerin sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi. Enkaz alanında arama kurtarma çalışmalar­ı devam ediyor.
Ermenistan'ın Azerbaycan'ın ikinci büyük şehrii Gence'ye düzenlediğ­i füze saldırısın­da ölen sivillerin sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi. Enkaz alanında arama kurtarma çalışmalar­ı devam ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye