Yeni Asya

HALKIN EKMEGIYLE OYNAMAYIN

ÇETKODER GENEL BAŞKANı MUSTAFA GÖKTAŞ, EKMEĞIN Halkımızın TEK YAŞAM KAYNAĞı. TEK Gıdası. O DA OLMASA Millet AÇLıKTAN KıRıLACAK. YAPMAYıN. EKMEĞIN MALIYETI Belli. ABARTMAYA GEREK YOK. ZAM Bu Milletin KADERI Haline GELDI. YERLI Yersiz HER ŞEYE ZAM GELMESI i

- RECEP GÖREN Ankara

Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yine gündem ekmek ve zam... Ekmek bu milletin, özellikle fakir ve dar gelirli halkın son yıllarda tek gıda maddesi haline gelmiştir. Fakir ve dar gelirli halkımız artık taze ekmeği alamadığı için fırınlarda­n bir gün sonra bayat ekmekleri alıyor ve onları şekerli suya banarak, yâda çaya banarak karnını doyurur hale geldi” dedi. Ülkenin her yerinde ekmeğin değişik fiyatlar ile halka sunulması şaşırtıcı ve üzücü olduğunu söyleyen Göktaş, “Gramajları­nın

farklı olması, içindeki katkı maddelerin­in farklı olması ise ayrı bir durum olarak endişe vericidir. Yıllardır ekmek üzerinde oynanan oyun hiç değişmiyor. Bu hususta denetim yetkisi Tarım Bakanlığın­a ait. Ancak geçmişte bazı yönetmelik­ler çıktı ve bu yönetmelik­ler neticesi Fırıncılar odasına ve federasyon­una Tüketicini­n hak ve hukuku gözetilmek­sizin geniş yetkiler verildi, tanındı. Fırıncılar­ı ve üreticiler­e verilen bu yetkilerin ve hakların yeniden gözden geçirilmes­i gerektiğin­e inanıyoruz. Zam bu milletin kaderi haline geldi. Yerli yersiz her şeye zam gelmesi insanları bıktırdı. Ucuz, sıhhi, gramajında­n çalınmayan ekmeği bu millete yedirmek devletin asli görevidir” dedi.

 ??  ?? ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “fırıncılar­ı ve üreticiler­e verilen bu yetkilerin ve hakların yeniden gözden geçirilmes­i gerektiğin­e inanıyoruz. Zam bu milletin kaderi haline geldi” dedi.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “fırıncılar­ı ve üreticiler­e verilen bu yetkilerin ve hakların yeniden gözden geçirilmes­i gerektiğin­e inanıyoruz. Zam bu milletin kaderi haline geldi” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye