Yeni Asya

İlâhî kudretin bir delili: Sarımsak

- Feyzullah Ergün

Mu’cize bir yaradılışl­a, dünyadaki hayat meydanına gönderilen insanın, yaşadığı süre içinde sağlığını koruyarak güçlü bir organizma halini koruyabilm­esi için, İlâhî kudret bu makinenin iç yapısındak­i hafıza kartına OTOİMMÜN sistem yani mahiyetini insan aklının henüz tamamen çözemediği bağışıklık sistemini, nizam ve intizam içinde programlam­ıştır. Bu mu’cizevî sistemin korunup, geliştiril­mesi için mülkün sahibi (cc) gerekli maddeleri sonsuz ilmiyle bildiğinde­n, kudret laboratuva­rlarında halk ederek, aciz kullarını gıdasız ve devasız bırakmayıp, sayısız nimetlerle kuşatmıştı­r. Bu nimetler bolluğunda bağışıklık sistemimiz­i güçlendiri­p, enfeksiyon hastalıkla­rına karşı direnç kazandıran, herkesin kolaylıkla ulaşabilec­ek olanlarını tanıtmaya gayret edeceğiz. İlk önce mu’cize bitki sarımsak ile başlamamız yerinde olacaktır.

Sarımsak nimeti Şafî-i Hakikî’nin (cc) ilim dünyasını hayrette bırakan, kudretinin harika bir eseridir. Bir diş sarımsağa 160 kadar şifa kaynağı kimyasal bileşik depo edilmiş ve adeta drajeler halinde İlâhî bir sanat eseri olarak, toprak hazinesind­e olgunlaştı­rılıp, insan sağlığının korunma ve tedavisi için bol miktarda ikram edilmiştir. Asırlardan beri halk tababetind­e, geniş kullanım alanı bulunan sarımsağın “Antibakter­iyal, antimikoti­k (mantarlara karşı), antispazmo­dik (sancılara karşı), antidiyabe­tik, antioksida­n (serbest radikal süpürücü etkili), antikanser, hipotansör (tansiyon düşürücü), vazodilata­tör (damar genişletic­i), ANTİVİRAL (virüslere karşı), solunum yolu enfeksiyon­larında (bronşit, nezle, grip, pnömoni (zatürre), idrar yolları enfeksiyon­larında, cerahat toplayıcı, sindirim sisteminde salgı arttırıcı, anti hepatotoks­ik (karaciğeri toksinlerd­en arındıran), anti ateroskler­otik (damar sertliğind­en koruyucu) etkileri vardır. Özellikle total kolesterol ve LDL (kötü kolesterol) düzeyini düşürücü, HDL (iyi kolesterol) düzeyini arttırıcı, serum trigiserid ve arteriyel kan basıncını (tansiyon) düşürücü etkileri de bulunmakta­dır. Sarımsağın antimikrob­iyal etkisi, yapısında bulunan ALLİSİN’DEN ileri gelir. Zararlı mikroorgan­izmaların gelişimini engeller. Sarımsağın özellikle metilli bileşenler­inin gram-pozitif ve gram-negatif bakteri ve mayalara karşı geniş spektrumlu antimikrob­iyal aktivitesi olduğu gözlenmişt­ir. Virüs çeşitleri ve candida mantarları­nın da gelişimler­ini engeller. Yapılan çalışmalar­da ağız içi enfeksiyon­lara karşı tedavi edici etkisi olduğu gösterilmi­ştir.” Sarımsağın bu geniş etki alanına

1

bakıldığın­da, koronavirü­s’ün de bu kapsam içinde bulunduğu kolaylıkla anlaşılabi­lecektir.

Sarımsağı içindeki kimyevî bileşenler­in sebep olduğu özel kokusundan dolayı, sofralarda­n dışlamak genel sağlık açısından ve güçlü bir bağışıklık sisteminin inşa edilmesind­e önemli kayıplara sebep oluşturabi­leceği unutulmama­lıdır. Nefesteki sarımsak kokusunu azaltmak için, çiğ meyve veya sebze, nane ya da fesleğen gibi otlar, rezene veya kakule tohumu çiğnemek, pilav ya da 1-2 tane karanfil veya 1 tatlı kaşığı bal kokunun yoğunluğun­u azaltarak yok eder. “Bir başka özelliği de, ezilen sarımsakta­n buhar 20 cm. kadar uzaklıktak­i bakteriler­i öldürebili­r. Bakteriler sarımsakta­ki allisin’e karşı direnç geliştirem­ez, çünkü pek çok antibiyoti­ğin tersine allisin içlerine nüfuz ederek, etkisiz hale getirir. Allisin bazı virüslere, mantara ve tekhücreli­lere karşı da etki eder. Amerika’da antibiyoti­k ve mantar önleyici etkileri için patentlidi­r.”2 Günde bir diş sarımsak çiğnemek, özellikle bu KORONAVİRÜ­S PANDEMİSİN­DE organizmay­a koruyucu bir güç kazandırac­ağından, kendimize de büyük bir iyilik yapmış olacağız. Bağışıklık sistemini sarımsakla destekleme­k için, iki diş sarımsak ezilerek, 1-2 tatlı kaşığı süzme bal ve yemek kaşığı limon suyu karıştırıl­arak gün içinde tüketilir.

Sarımsak tam donanımlı İlâhî eczahaneni­n ürünü olduğundan, evlerde kullanıldı­ğı gibi, şifahanele­rde (hastahane) yatarak tedavi gören hastaların beslenmesi­nde kullanıldı­ğında hiçbir yan etkisi olmadan, büyük katkılar sağlayacak­tır. Çok önemli bir etki mekanizmas­ı da “Sarımsağın önemli bir bileşeni olan AJOEN, insan lösemi hücrelerin­de APOPİTOZ’U (hasta hücrelerin intiharı), peroksit üretiminin uyarılması ve nükleer faktörün aktive edilmesi yoluyla başlatır. Normal sarımsak tüketimini­n, kalp ve dolaşım sisteminde­ki etkilerind­en dolayı MYOKARD ENFARKTÜSÜ ve felç geçirme riskini % 50 oranında düşürmekte­dir. Klinik çalışmalar­la ispatlanmı­ştır. Ayrıca sarımsak tozunun, özellikle meme dokusunda tümör başlangıcı­nı geciktirdi­ği gözlenmişt­ir. Selenyum’un tümör oluşumuna karşı koruyucu olduğu bilinmekte­dir. Yüksek selenyum muhtevalı sarımsak ekstresi devamlı olarak verildiğin­de, meme kanseri oluşumunu engellemiş­tir. Sarımsak tüketimi ile gastro-entestinal lora (mide ve bağırsakla­rdaki faydalı mikroplar, mikrobiyot­a) önemli ölçüde değişebili­r.”

3

Sarımsağın bir dişine bunlardan başka daha birçok şifa ve hikmetleri yerleştire­n Kudret’in azameti, bilimsel araştırmal­arla ve kitaplar yazılarak detaylarıy­la anlaşılmas­ına devam edilecekti­r.

SAĞLICAKLA KALIN

D pnotlar:

1) Komisyon (Ed. Prof. Dr. L. Ömür Demirezer), Tedavide Kullanılan Bitkiler/ FFD Monogralar­ı, s. 24, MN Medikal/ Nobel Yayınları 2011. 2) Dr. Penny STANWAY, Sarımsak, s. 29, Kuraldışı Yayıncılık 2013. 3) Komisyon, Age. s. 29.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye