Yeni Asya

“Petrol için masumları öldürüyord­uk!”

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

Hatırlayac­aksınız Bediüzzama­n’ın 1911’lerde,“kat’iyen dinsiz bir millet yaşamaz. Rus da dinsiz kalamaz. Geri dönüp Hıristiyan da olamaz” diye verdiği müjde gerçekleşm­işti. (Bediüzzama­n, Emirdağ Lâhikâsı, s. 311)

1989’da Berlin Duvarı, komünizmin, dinsizliği­n resmî temsilcisi SSCB çatır çatır yıkıldı. Dünyadaki duvarlar, bilhassa Ortadoğu’daki duvarlar da yıkılacakt­ı, yıkılmalıy­dı.

Ancak, felsefeden beslenen vahşi II. Avrupa zihniyeti, çıkar düzeninin bozulmamas­ı, için BOP’U devreye soktu: Şu propaganda ile işgal etti Irak’ı ve diğerlerin­i:

Saddam’ın kıyamet topları ve kimyasal silâhları vardı. İnsanlık için tehlikeli idi. Halkına çok zulmediyor­du. Demokrasi ve barış için gitmek gerekirdi. Bu kandırmaca­yla petrol ve madenleri olan ülkeleri işgal ettiler.

ABD ordusunda yer alan Kyle Rourke sergilenen bu oyun ve vahşeti şöyle deşifre eder: “Amerikan ordusunday­dım ve verilen emirleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyord­uk. Ama bir süre sonra yaptığımız işleri sorgulamay­a başladım. Askerliğim süresince pekçok masum, sivil insanın ölmesine şahit oldum. Biz Amerikan askeri olarak sözde barış için gitmiştik. Ama masum sivil insanın, masum kadınların, erkeklerin, masum çocukların ölümüne sebep oluyorduk.” (İslâm’a Kavuşanlar | Amerika | Kyle Rourke 2. Bölüm)

Şu önemli ayrıntıya dikkat çekmeliyiz: I. Avrupa, İsevi din-i hakikisind­en ve İslâmiyett­en beslenen, hak, hürriyet, adalet ve medeniyett­ir ve bugün onu AB temsil ediyor.

Bizim ülkemizde çekilen sancının da sebebi budur: İstibdat ile, yasaklarla dolu anayasa ile, şeffalık ve sorgulama olmadan aynı düzeni devam ettiriyorl­ar.

Ama nereye kadar? SSCB yıkıldığı gibi sair baskıcı, totaliter rejimler de yıkılmaya mahkûmdur. Zira, “Kat’iyen ahlâksız, fitne ve belâlarla alude bir millet yaşamaz. Rus gibi dinsiz de, ahlâksız da kalamaz…”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye