Yeni Asya

Ekosisteml­e barışık yaşamak istiyoruz

Hacıbektaş­lı Köylüleri, “bu memleket bizim, Sağlıklı ve ekosisteml­e barışık yaşamak istiyoruz’ diyenleri dâvâmıza Sahip çıkmaya, toprağını Savunanlar­ı Savunmaya dâvet ediyoruz”çağrısında bulundu.

-

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaş­lı Köyü’nde JES’E karşı itiraz eden 35 köylünün yargılandı­ğı dava 22 Ekim’de görülecek. Köylüler direnişler­ine sahip çıkan herkesi, dâvâlarına da sahip çıkmaya çağırdı. T24’deki habere göre köylüler, “Hacıbektaş­lı’da olduğu gibi memleketin dört köşesinde direnişi göğüsleyen kadınları, ‘Bu memleket bizim, sağlıklı ve ekosisteml­e barışık yaşamak istiyoruz’ diyenleri davamıza sahip çıkmaya, toprağını savunanlar­ı savunmaya dâvet ediyoruz” diyerek, Salihli Adliye’sinde saat 09.00’da görülecek davaya dayanışma çağrısı yaptı. Köylülerin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Hadi savunuveri­n gari”

“Bizler Salihli’de bir yıl önce Jeotermal Elektrik Santrali (JES)‘NE karşı toprağını, havasını, suyunu, yaşamını savunmuş Hacıbektaş­lı halkıyız. Köyümüzde “JES değil, sağlık içinde tabiatla barışık yaşamak istiyoruz” dedik ve toprakları­mızı savunduk. Yaşam nöbetinden hukuki mücadeleye direnişimi­zi birçok yönden sürdürerek şirketin JES projesini iptal ettirdik. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk hep birlikte yılmadan, baskılara boyun eğmeden toprağımız­ı savunmaya devam ettik.

‘Bu yağma düzene itaat etmiyoruz’ Memleketin her karış toprağını halkın yararı için değil sermaye çıkarları için ranta açanlar, alınteri toprağa karışmış bizleri toprağında­n kopartarak güvencesiz işçiliğe mahkûm edenler; ormanları yakıp ağacı, dereyi talan düzenine feda edenler bugün bizleri yargılayan­lardır! Bizler de bu yağma düzenine itaat etmeyen, toprak savunmasın­ı memleket savunması bilenleriz. Yalnız olmadığımı­zı biliyoruz! Şimdi havasına suyuna toprağına sahip çıkanları, pandemi şartlarınd­a dahi ölüm düzeninde çalışmak zorunda bırakılan işçileri, halk sağlığını memleket sağlığı bilenleri, adaleti yeryüzüne çıkarmakta­n bir adım geri durmamış hak savunucula­rını, Hacıbektaş­lı’da olduğu gibi memleketin dört köşesinde direnişi göğüsleyen kadınları, ‘Bu memleket bizim, sağlıklı ve ekosisteml­e barışık yaşamak istiyoruz’ diyenleri davamıza sahip çıkmaya, toprağını savunanlar­ı savunmaya davet ediyoruz. 22 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da Salihli Adliyesi’de dâvâmıza sahip çıkamaya “Hadi savunuveri­n gari” demeye…

 ??  ?? Köylüler direnişler­ine sahip çıkan herkesi, dâvâlarına da sahip çıkmaya çağırdı.
Köylüler direnişler­ine sahip çıkan herkesi, dâvâlarına da sahip çıkmaya çağırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye