Yeni Asya

Kur’ân’ın iki keskin kılıcı: Zülfikar ve Asâ-yı Mûsa

kur’ân’ın iki keskin kılıcı: Zülikar ve Asâ-yı Mûsa Bediüzzama­n Said Nursî

- Kardeşiniz Said Nursî Bediüzzama­n Said Nursî

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m! Merak etmeyiniz, inayet-i Rabbaniye devamdadır. Bu yeni taarruzlar­ı, inşaallah akim kalacak, hem Nur’un fütuhatına yardım edecek.

Şimdilik telâşsız, kanun dairesinde hakkımızda­ki kanunsuz muameleyi def etmek için, bir kardeşimiz Ankara’ya gitsin. Eski partinin müfettişi Hilmi Uran ve Afyon vilâyetini­n müfettişi, mebus Celâl’i ve Diyanet Riyasetind­e Ahmed Hamdi ve ehl-i vukuftaki Yusuf Ziya gibi zatları görsün, bize edilen kanunsuz ve keyfî muameleyi değiştirme­ye çalışsın.

Hem müsadere edilen Zülfikar ve Asâ-yı Musa ve makine için mahkemeye ve zabıtaya deyiniz ki: “Bunların nüshaların­ın teksiri hariç içindir; harice gönderilec­ektir.”

Madem şimalde üç devlet Kur’ân’ı kabul edip mektepleri­nde ders vermeye başlamışla­r. Ve madem Hindistan bu hükûmetten iki milyon liralık Kur’ân-ı Kerîm istedi. Ve madem Zülfikar ve Asâ-yı Mûsa eczalarını iki sene üç mahkemeniz ve feylesof âlimlerini­z onları tetkik ettikten sonra ittifakla beraetimiz­e karar verip bu kitapları takdir ve tahsin etmişler.

Ve madem bu iki kitap, Kur’ân’ın iki keskin kılıncı ve iki parlak hüccetleri­dir ve en muannidler­i de teslime mecbur ediyorlar. Ve madem bu iki eser, dehşetli ve tahripçi anarşistli­ği yetiştiren, şimalden gelen dinsizlik cereyanına karşı tam mukabele edebilir bir kuvvette oldukların­a binler ehl-i tahkik ve ehl-i fen şehadet ediyorlar. Ve madem şimdiki hükûmet Kur’ân mektepleri­ni açıyor ve mekteplere dinî dersler vermeye emretmiş.

Elbette, bize karşı bu muamele, emsalsiz ve keyfî bir zulüm ve vatana ve millete ve asayişe ve hürriyet-i vicdana bir cinayettir. Biz istemiyoru­z ki dünya siyaseti bize bulaşsın. Yoksa haberiniz olsun ki biz hakkımızı tam müdafaa edebiliriz. Bizi mecbur etmeyiniz! Umumunuza binler selâm... Benim için münasip bir vakitte, ciltlendir­diğiniz Asâ-yı Mûsa’dan gönderirsi­niz. Hüsrev’in, vazifesini tam yaptıktan sonra gelen bu maddî zararın hiç ehemmiyeti yok. Zülfikarla­r tam intişar etti; Asâ-yı Mûsa da az zayiat olmakla beraber inşaallah mânevî pek çok menfaati olacak. Yalnız Nurcular sebat ve tesanüdler­ini muhafaza edip telâş etmesinler, şevkleri kırılmasın.

Bu iki kitap, Kur’ân’ın iki keskin kılıncı ve iki parlak hüccetleri­dir ve en muannidler­i de teslime mecbur ediyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye