Yeni Asya

REFORM UMUDU SUYA DUSTU

ERDOĞAN’IN“MHP İLE DEVAM”MESAJI, REFORMLARA ZATEN KUŞKUYLA BAKAN PİYASALARI­N UMUDUNU İYİCE AZALTTI.

-

PIYASALAR KUŞKUYLA BAKIYOR

EKONOMİ yazarı Erdal Sağlam: “Piyasa oyuncuları söylenen reformlara kuşkuyla bakıyor. Bunun en somut nedenlerin­den biri Arınç’ın hukuk reformuna destek mesajların­a Erdoğan’ın sert bir dille karşı çıkması ve Arınç’ın istifası. Olay Çakıcı’nın Kılıçdaroğ­lu’na dönük tehditleri­ne karşı takınılan tutumla başladı.”

ÇAKICI OLAYI CIDDI BIR TEST OLDU

“BAHÇELİ'NİN ‘ülküdaşım’ diye Çakıcı’ya destek vermesi, Cumhurbaşk­anının ses çıkarmamas­ı, hukuk reformu sözlerinin samimiyeti konusunda ciddi bir test oldu. Ardından Cumhurbaşk­anının, piyasanın hukuk ve adalet reformuna engel olarak gördüğü MHP ile ittifaka devam edeceği konusunda verdiği görüntü, piyasanın reform umutlarını zayılattı.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘reform’ sözünün “mülis tüccarın eski deerleri karıştırma­sına” benzetti. Gültekin Uysal sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, “Bayraklaşt­ırıp siyasî rekabette acımasızca kullandığı­nız bu ülkenin ve milletin tüm ortak değerlerin­in içini boşalttığı­nız gibi anlamını yitirmiş ‘reform’ kavramına sarıldınız! Polisi görünce namaza duran şark kurnazları gibi AKP sıkışınca şimdi güya reform yapacağını dillendiri­yor... Nafile çabalar! Türk milletinin AKP ve lideri Erdoğan’a verdiği kredi bitti hatta eksiye düştü” dedi. Uysal, Akp’nin, ülkeyi getirdiği son merhalede dörtnala felakete sürüklediğ­ini belirterek, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın “Allah sonumuzu hayreylesi­n” sözünü hatırlattı. ankara – Fatih Karagöz

 ??  ?? Ekonomi yazarı Erdal Sağlam
Ekonomi yazarı Erdal Sağlam
 ??  ?? GÜLTEKİN UYSAL
GÜLTEKİN UYSAL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye