Yeni Asya

Biden’ın ekibinde bir Filistinli

ABD BAŞKANLIĞI­NA SEÇİLEN JOE BİDEN’IN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIN­A GETİRECEĞİ ANTONY BLİNKEN, “DÜNYANIN TÜM SORUNLARIN­I TEK BAŞIMIZA ÇÖZEMEYİZ. DİĞER ÜLKELERLE BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREK, ONLARIN İŞ BİRLİĞİNE VE AYNI ZAMANDA GÜVENİNE İHTİYACIMI­Z VAR” DEDİ.

- ABD

asıllı reema Dodin’in yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz saray ekibinde yer alması filistin’deki akrabaları­nı sevindirdi.

başkanlığı­na seçilen Joe Biden’ın Dışişleri Bakanlığın­a getireceği Antony Blinken, uluslarara­sı iş birliği mesajı vererek, “Dünyanın tüm sorunların­ı tek başımıza çözemeyiz. Diğer ülkelerle birlikte çalışmamız gerek, onların iş birliğine ve aynı zamanda güvenine ihtiyacımı­z var.’’ dedi. Biden, Wilmington’da düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, kabinesine seçtiği bazı isimleri tanıttı. Biden’ın Dışişleri Bakanlığın­a getireceği Blinken’in ilk mesajı “uluslarara­sı iş birliği” oldu. Blinken, “Dünyanın tüm sorunların­ı tek başımıza çözemeyiz. Diğer ülkelerle birlikte çalışmamız gerek, onların iş birliğine ve aynı zamanda güvenine ihtiyacımı­z var.” diye konuştu. Biden’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcili­ği görevine getireceği Linda omas Greenield ise “ABD geri döndü, çok taralılık ve diplomasi geri döndü.” ifadelerin­i kullandı. new york - aa

Fİlİstİn Asıllı reema DODİN, bİden’ın ekİbİnde

ABD başkanlığı­na seçilen Joe Biden’ın Beyaz Saray Yasal Düzenleme Oisi Direktör Yardımcısı olacağını açıkladığı Filistin kökenli Reema Dodin’in yakınları haberi sevinçle karşıladı. “Beyaz Saray’da üst düzey görev üstlenen ilk Filistinli” unvanını taşıyacak olan Reema Dodin’in amcası Ahmed Dodin, yaptığı açıklamada, “Bu atamadan dolayı mutluyuz, kendisini tebrik ediyoruz, hepimize hayırlı olsun. Bu, tüm Filistinli­ler için bir başarı.” dedi. Amca Ahmed, “Bu makamın kendisi ve ana vatanı için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu. Reema’nın bir Filistin kızı olduğunu, aslının Filistinli olduğun uvurgulaya­n Ahmed Dodin, yeğeninin tüm yakınların­ın bu atamadan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 ??  ?? Joe Biden’ın, Antony Blinken’i Dışişleri Bakanı yapacağı ifade edildi.
Joe Biden’ın, Antony Blinken’i Dışişleri Bakanı yapacağı ifade edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye