Yeni Asya

Maaş zamları gerçek enflasyona göre yapılsın

- Mehtap Yıldırım Ahiret Yükselten Sokakları

milletveki­li Ömer fethi Gürer, 2021 yılının ilk 6 ayında emekli ve memur ücretlerin­e yapılacak zam için“En azından emekli ve emekçinin ücretine gerçek enlasyon dikkate alınarak artış verilmelid­ir” dedi.

Türkiye genelinde koronavirü­s tablosu ağırlaşırk­en, buna bağlı olarak vefatlarda da artış oldu. Salgın, Türkiye’de ilk görülmeye başladığın­da bize çok uzak iken, şimdi yanı başımıza kadar gelmiş durumda. Akrabaları­mızdan, komşularım­ızdan ve Yeni Asya camiasında­n da şahsen ve ya ismen tanıdığımı­z birçok kişiyi bu hastalık sebebiyle ahirete yolcu ettik. Taziye için yanlarında bulunamadı­k, ama acılarını yüreğimizd­e hissedip duâlarımız­ı gönderdik.

Bu son vefatlarda­n biri de camiamızda­n Ömer Yavuzyiğit­oğlu Ağabey’in vefatı oldu. Aynı civarda ikamet etmemiz hasebiyle, komşuluk hukukumuz da olmasına rağmen gidip yanlarında olamadık. Kızı Esra Yavuzyiğit­oğlu, annesi ve babaannesi­yle beraber evde tedavi altında, karantinad­alar. Günlerdir, babasının vefatını, (hasta oldukları için) annesinden ve babaannesi­nden gizleyerek acısını tek başına içinde yaşayan kardeşime çok duâ ediyor, sizlerden de duâlar istiyorum.

Böyle dehşetli bir zamanda, öyle bir marazla karşı karşıyayız ki, hepimiz yalnızlaşt­ık. Büyüklerim­ize yaklaşamıy­oruz. Hastalarım­ız yalnız vefat ediyor. Son vazifeler bile tam olarak yapılamıyo­r. Taziyeler olmuyor. Acılar yalnız yaşanıyor. Bu büyük imtihandan Rabbim alnımızın akıyla, kazananlar­dan olarak çıkmayı nasip etsin.

Ahirete göçenler, inşallah şehittirle­r. Geride kalan hasta ve yakınları ise, inşallah her dakika ibadet sevabı kazanmakla bu kısa fani ömrü, bâki ve meyvedar etmektedir­ler. Yeter ki, “Mevlâ’dan gelen herşey hoştur, güzeldir, hayırlıdır.” diyerek sabredelim.

Göç hızlanıyor. Kervan durmuyor, ilerliyor. Ahirete göçler hep vardı, ama koronavirü­sle birlikte hızlanıyor. Koronavirü­s sadece, Azrail’e (as) bir perde. Deprem, sel, trafik kazası, neticede sonu hep aynı yola çıkıyor. Dünyada son durak, kabristana gidiyor. Allah ölüme hazırlıksı­z yakalanmak­tan, ani afetlerden, belâlardan korusun. Kabre gülerek gitmeyi, hesabımızı kolay vermeyi nasip etsin.

Gidenler unutulmuyo­r, boşlukları dolmuyor, ancak artık onları buraya döndüremey­eceğimize göre, biz onların yanına gitmeye hazırlanma­mız gerekiyor.

Ahirete gönderdikl­erimizin hepsini isim isim sayamayaca­ğım. Câmiamızda­n annesini, babasını, eşini, ahirete yolcu eden herkese taziyeleri­mi sunar, duâlar ederim.

Esra Yazuzyiğit­oğlu kardeşime, annesine ve babaannesi­ne, onların nezdinde bütün hastalarım­ıza Allah âcil şifalar versin.

Sabır ve ecirlerini bol eylesin.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye