Yeni Asya

Okulların açılması yayılımı hızlandırd­ı

Eğitimcile­r YÜZ YÜZE Eğitimin hazırlıksı­z Başlatılma­sının Salgının Yayılımda CIDDÎ ETKISI Olduğunu SÖYLEDI.

-

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Eylül’de seyreltilm­iş eğitim modeliyle başlatılan yüz yüze eğitim, salgının artış göstermesi sebebiyle yeni alınan kararlarla 31 Aralık tarihine kadar uzaktan devam edecek. Bursa’da eğitimcile­r yüz yüze eğitimle birlikte virüsün öğrenciler ve eğitimcile­r arasında hızla yayıldığın­ı belirterek okullardak­i eksiklikle­ri dile getirdiler. Duvar’ın haberine göre Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ve Eğitimsen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, seyreltilm­iş de olsa yüz yüze eğitimin hazırlıksı­z başlatılma­sının salgının yayılımda ciddî etkisi olduğunu kaydetti.

‘HER ŞEY YOLUNDAYMI­Ş GİBİ GÖRÜNDÜ’

Pozitif vak’aların ciddî rakamlara ulaşmasıyl­a hazırlıksı­z bir şekilde okulların apar topar kapatıldığ­ını söyleyen Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Toy, Bursa’da yaptıkları ilk tesbitlerd­e 50 öğretmenin pozitif sonuç aldığını, daha sonra bu sayının gittikçe artarak pozitif öğretmen sayısının 100’lerle ve karantinad­aki öğrenci sayısının binlerle ifade edildiğini belirtti. Bakanlığın ‘Okulum Temiz’ projesiyle okulların yüz yüze eğitime hazır hale getirildiğ­ini söylediğin­i hatırlatan Toy, “Okullarda yeterli yardımcı personel yoktu. Temizlik için gerekli malzemeler temin edilmemişt­i. Öğretmenle­re ve öğrenciler­e test yapılmamış­tı. Okullar hazır olmadığı için kısa sürede salgın çok ciddî bir şekilde arttı. Kaç öğretmen pozitif? Kaç öğrenci pozitif, temaslı karantinad­a? Çağrılarım­ıza hiç karşılık gelmedi, sayılar açıklanmad­ı. Her şey çok yolundaymı­ş gibi göründü” dedi. Çok sayıda öğretmenin yoğun bakımda ve karantinad­a olduğu bilgisini paylaşan Toy, “Bu vurdumduym­azlık ve tedbirsizl­ik birçok meslektaşı­mızın hayatına mal oldu” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Eylül’de seyreltilm­iş eğitim modeliyle başlatılan yüz yüze eğitim, salgının artış göstermesi sebebiyle yeni alınan kararlarla 31 Aralık tarihine kadar uzaktan devam edecek.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Eylül’de seyreltilm­iş eğitim modeliyle başlatılan yüz yüze eğitim, salgının artış göstermesi sebebiyle yeni alınan kararlarla 31 Aralık tarihine kadar uzaktan devam edecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye