Yeni Asya

GEÇİM KAYGISI

NİĞDE MİLLETVEKİ­Lİ ÖMER FETHİ GÜRER, “CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN ‘ACI REÇETE’DEN SÖZ EDİYOR. BU YENİ VERGİ VE ZAMLAR DEMEKTİR. SABİT GELİRLİNİN DAHA DA GELİRİ DARALACAK, EMEKLİ VE EMEKÇİ İÇİN‘GEÇİM KAYGISI’ARTACAKTIR”DEDİ.

-

CHP

Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, 2021 yılının ilk 6 ayında emekli ve memur ücretlerin­e yansıyacak enlasyon oranın belirlenme­sinde sepete konan ürünlerde emekli ve emekçinin tükettikle­rinin esas alınmasını istedi. Gürer, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan ‘acı reçete’den söz ediyor. Bu yeni vergi ve zamlar demektir. Sabit gelirlinin daha da geliri daralacak, emekli ve emekçi için ‘geçim kaygısı’ artacaktır. En azından emekli ve emekçinin ücretine gerçek enlasyon dikkate alınarak artış verilmelid­ir” dedi.

ürünlere Her HAFTA Zam gelİyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren sebze ve meyve iyatlarını­n her haa yükseldiği­ne dikkat çeken Gürer, 70 kuruşa mal olan ve tarlada 40 kuruşa üreticinin satmakta zorlandığı domates hasadından bir ay sonra marketlerd­e iyatı 10 lirayı geçtiğini, üreticinin 1 liraya sattığı elmanın marketlerd­e 14 liraya tüketiciye ulaştırıld­ığını söyledi. Gürer, “Bu sistem üreticiye kazandırmı­yor, tüketiciye ürünün yüksek iyatla ulaşmasını sağlıyor, aracıya kazandırıy­or. Çiğ süt iyatları 1 yıldır sabit kalırken, 40 liradan başlayan peynir iyatları 100 liraya kadar çıkıyor. Üreticiden 38 liraya alınan et marketlerd­e 60 lira ile 90 lira arasında satılıyor. Makarna iyatları jet hızıyla yükseliyor. Dar gelirlinin tükettiği ekmek 1.5 lira, simit ve su 2 liraya yükseldi. Yine dar gelirlinin en çok tükettiği Ayçiçek yağı da geçen yıla göre 2 katına çıktı. Yumurta ve tavuk eti de katladı “dedi.

Fİyatlar daha da artacak

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dar gelirlinin en çok tükettiği bu ürünlerin iyatlarını­n daha da artacağını, pandemi sürecini de bahane eden fırsatçıla­rın temel gıda ve tüketim ürünlerine her haa zam yapacağını ifade eden Gürer, “Cumhurbaşk­anının dillendirm­eye başladığı acı reçete ise zam üstüne zam ve vergi artışı olarak karşımıza çıkacak. Bu da zaten kıt kanaat geçinmeye çalışan emekli ve emekçi için geçim kaygısı anlamını taşıyacak” diye konuştu. - Ahmet Terzi ankara

 ??  ?? Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren sebze ve meyve iyatlarını­n her hafta yükseldiği bildirildi.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren sebze ve meyve iyatlarını­n her hafta yükseldiği bildirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye