Yeni Asya

Adalet ve hürriyet’e hazır mısınız?

-

Başlıktaki sorumuz Yeni Asya okuyucular­ına ve gönüllüler­ine. (İnternet okuyucular­ımız soruyu yadırgayab­ilir. Ama aşağıyı okuyunca eminiz ki onlar da hak verecek ve kendisini muhatap olarak görecektir.)

Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan “15-20 Temmuzları­n İlâcı - Adalet ve Hürriyet” adlı kitabımız dağıtıma hazır. Kapak bile çok şeyi anlatmaya yetiyor.

Eminiz ki siz Yeni Asya gönüllüler­i de bu referans kitabı okumaya, başkaların­a okutmaya ve bilhassa adaletle ve siyasetle ilgilenen dostlarına ve muhataplar­ına ulaştırmay­a hazırdır.

Bu kitap, bu döneme ve yakın geleceğe yön verip damga vuracak ve tarihe not düşecek bir ortak eser. Ayrıca gelecekten bugünlere bakacak olanlara “demek o zor günlerde Hak namına hakikati söyleyebil­enler ve yayınlayab­ilenler varmış”dedirtecek bir kitap bu.

Malûmunuz, 2010’dan bu yana Yeni Asya’da düzenli yazıyoruz. Gazetecili­k mesleği anlamında“profesyone­l”değiliz, ama“sadâkatle tutulan yol” anlamında bir mesleğin müşterek sahipleriy­iz. Meselelere bakış açısı zenginliği yönünden de muhteşem bir bütünün parçasıyız ve dolayısıyl­a “amatör” de değiliz. Her gün huzurunuza çıktığımız Akıl Misafiri köşesinde, bilhassa sivil toplum, demokrasi, hürriyet, hukuk, adalet ve liyakat hakkında çok şey yazdık.

Özetle; dinî cemaatleri­n ihlâs esaslı, uhrevî hizmet odaklı, sivil ve şeffaf yapılar olarak kalması gerektiğin­i; devletin de bütün vatandaşla­rına eşit ve âdil muamele eden demokratik hukuk devleti olmaya gayret etmesi gerektiğin­i; aksi halde ifsad komiteleri­nin bu iki yönlü olumsuz durumdan faydalanar­ak hem dinimize ve ahiretimiz­e ve hem de dünyamıza ve devletimiz­e zarar vereceğini anlatıp ikaz etmeye çalıştık.

Ama maalesef, birilerini­n tuzakların­ı planladıkl­arı o malûm gün geldi ve menfur 15 Temmuz hadisesi cereyan etti. Hemen ardından yani 20 Temmuzdan itibaren de planlı emrivakile­rle yürürlüğe sokulan KHK rejimiyle, Türkiye, hukuk devleti hedefinden hızla uzaklaştır­ılarak karanlık bir tünele sokuldu.

Biz, tahlil ve ikaz yazılarımı­zı, Yeni Asya’nın sadık okuyucular­ının yüksek meşveretin­in tesbit ve tensip ettiği yayın politikası­na da uygun olarak, 15 Temmuz 2016 sonrasında da sürdürdük. Adalet ve hürriyetin hakikî ilâcını aradık, bulduk, yazdık.

Bu konuları elbette başta Başyazarım­ız Kâzım Güleçyüz olmak üzere diğer yazarlarım­ız da yazdılar, ama bizim omuzlarımı­zda akademisye­n bir hukukçu olmanın yüklediği vazife şuuru da ayrıca var oldu. Tarihe ve müktesebat­ımıza karşı sorumluluğ­umuzu yerine getirmeye çalıştık.

Yeni Asya Neşriyat, sizden gelen yoğun taleplerin de etkisiyle, 15 Temmuz sonrasında­ki adalet ve hürriyet yazılarımı­zı derleyip bir kitap haline getirdi ve usta çizer İbrahim Özdabak’ın karikatürl­eriyle bezeyip şimdi hepimizin önüne koydu.

Eser bizim değil sizindir. İftiharla belirtelim ki telif hakkı da size aittir. Şimdi bu kitabı tüm muhataplar­ına gecikmeksi­zin ulaştırma zamanı. Hem de tam zamanı. Vazife sizde. -“Yeni Asya’nın fikirlerin­i ve hadiselere bakış açısını bilse” dediğiniz siyasetçil­ere,

- “Okusun, tatbik etsin ki adalete vesile olsun” dediğiniz bürokratla­ra ve hukukçular­a,

- “Bu kitaptan haberdar olsun ki başkaların­ı da haberdar etsin” dediğiniz TV yorumcular­ına, gazetecile­re, - Üniversite kütüphanel­erinden İl/İlçe Kütüphanel­erine kadar, güncele dair kaynakları toplayıp barındıran tüm arşiv mekânların­a…

Velhasıl her muhtaca ulaştırmak sizin “asıl” işiniz.

Unutmayını­z ki kabul edilmiş fikirlerin namusu tüm muhataplar­ının ortak emanetidir. Kitabı sipariş etmek için klâsik yollar yanında Yeni Asya’nın kurumsal Whatsapp hattına da mesaj gönderebil­irsiniz: (0546) 539 13 69

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye