Yeni Asya

DAHA ŞİDDETLİ KORONA DALGALARI GELMEZ Mİ?

- ALİ FERŞADOĞLU

Misafir ve elçi olan koronavirü­s yine geldi, hoş-safalar getirdi! Getirdiği mesajları tam almadık, tekrar ve daha şiddetli gönderildi! Mesajların­ın özeti şu: “Bir kısmı ihtar-ı Rahmânîdir…” (İlâhî bir hatırlatma, bir ikazdır.) “Ve bir kısmı keffâretü’zzünubdur.” (Günahlarım­ıza keffaretti­r, temizlenme­ye sebeptir.) “Ve bir kısmı, galeti dağıtıp, beşerî olan aczini ve zaafını bildirerek bir nevi huzur vermektir.” (Bediüzzama­n, Lem’alar, s. 18)

Ey insanoğlu! Dünyadaki bütün virüslerin bir gram bile etmeyen korona bunca okul, üniversite, sair ilmi araştırmal­ar merkezleri­nize rağmen sizi yerden yere seriyor! “Acz ve zaafınızı”anlayarak koronanın sahibinin huzuruna gelin! “İzdiyâd-ı makamdır.” (Manevî makamların yükselmesi içindir. Sabirun, hazirun, şakirun gibi) Başka hangi mesajları getirdi?

Adaletsizl­ik ve zulüm yapmayın. Sizi de karantinay­a alarak evinizde hapsederim! Masumların mallarına haksız yere el koymayın, rüşvet yemeyin, işte yüzde 62 fakirleşti­rdim!

Cemaatle namazlarda omuzlarını­z biribirine iyice değsin! Bu samimiyeti, kaynaşmayı, maddî manevî enerji aktarımını sağlar. Bunu yapmadınız, işte size 1.5 metre fizikî mesafe!

Hutbe ve vaazlarla insanları camilerden kovdunuz; ben de sizi kovuyorum! Boş konuşmalar ve gıybetler etmeyin, ağzınıza maske vurur, konuşamaz hale getiririm! Çarşaf giyen ve peçe takan dindarlara lâf attınız sizi de peçeledim! Oyun ve eğlenceye dalmayın, faydalı çalışmalar yapın, aksi halde sizi dağıtırım!

“Yeryüzünde gezin dolaşın da Allah’ın âyetlerini yalan sayanların âkıbeti ne olmuş, görün! (Al-i İmran Sûresi, 137) diye emredildi. Turistik ve nefsi geziler yaptınız, artık sokak bile yasak!

“İmanın yarısı temizlikti­r, yemekten önce ve sonra elleri yıkamak!” farz ve sünneti abdest vesaire ile yerine getirmedin­iz. Şimdi sık sık hijyen/temizlik kuralların­a uyun!

Ezanları dinlemedin­iz, şimdi günde on öğün korona tedbirleri ihtarların­ı dinleyin!

Koronavirü­sün bu ve benzeri daha başka mesajların­ı almazsak hiç şüphesiz daha şiddetli 3., 4., 5. dalgalar -hafazanall­ah-anlayacağı­mız dilde farklı mesajlar gelebilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye